ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνταγματική Αναθεώρηση: Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν «εκτός γραμμής»

18:20 - 15 Φεβ 2019 | Πολιτική
Συνταγματική Αναθεώρηση: Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν «εκτός γραμμής»
Διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε εμβληματικές κυβερνητικές προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Οι Νίκος Κοτζιάς, Σταύρος Κοντονής, Φωτεινή Βάκη, Νίκος Φίλης, και Νίνα Κασιμάτη είπαν «όχι» στην άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και «παρών» στη θρησκευτική ουδετερότητα που πέρασε με τη στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών. «Όχι» είπε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης στη θρησκευτική ουδετερότητα. Η κ. Κασιμάτη μάλιστα, διαφοροποιήθηκε σε 25 από τις 44 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πέραν των «ανταρτών» του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ανεξάρτητες βουλευτές που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισαν την πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

 

Το ψηφοδέλτιό του υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου, προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς στην πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 68 παρ. 2, ώστε να έχουν οι μειοψηφίες στη Βουλή το δικαίωμα να συγκροτούν δύο εξεταστικές επιτροπές ανά κοινοβουλευτική περίοδο, συμπλήρωσε ταυτοχρόνως το «ναι» και το «όχι».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:43 - 15 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.