ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην πρίζα μαθητές-γονείς για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

10:41 - 18 Φεβ 2019 | Πολιτική
Στην πρίζα μαθητές-γονείς για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ
Στο κόκκινο έχει φτάσει η αγωνία των περίπου 95.000 μαθητών της Β' Λυκείου και των οικογενειών τους, οι οποίοι περιμένουν από το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει το τελικό σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''ΕΘΝΟΣ'', καθηγητές σε λύκεια και φροντιστήρια δέχονται καθημερινά πλήθος ερωτήσεων από τους μαθητές, με δεδομένο ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά όσον αφορά στις επιλογές που θα έχουν, αλλά κυρίως διότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο τέλος της φετινής χρονιάς θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα πρώτο μηχανογραφικό δελτίο, γεγονός που τους προκαλεί μεγάλη αγωνία.

 

Ταυτόχρονα, υπάρχει και το πρόβλημα των νέων Τμημάτων, για τα οποία οι μαθητές δεν έχουν καμία ενημέρωση τόσο για το επιστημονικό αντικείμενό τους όσο και για τα επαγγελματικά δικαιώματα. 

 

Σε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση βρίσκονται οι μαθητές που φοιτούν στα Επαγγελματικά Λύκεια και οι οποίοι εισάγονται με ποσοστό 20% στα ΤΕΙ, διότι φέτος τα περισσότερα ΤΕΙ θα είναι εξαφανισμένα από τον χάρτη των ΑΕΙ και άρα μαζί θα ''εξαφανιστούν'' και οι θέσεις που τους αναλογούσαν.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:54 - 18 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.