ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημαράς: Στην Αθήνα υπάρχουν 1800 κτίρια που κινδυνεύουν με κατάρρευση

14:50 - 18 Φεβ 2019 | Πολιτική
Δημαράς: Στην Αθήνα υπάρχουν 1800 κτίρια που κινδυνεύουν με κατάρρευση
Σε συνέντευξή του ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς ανέφερε ότι «στην Αθήνα υπάρχουν 1800 κτίρια που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Στο Υπουργείο επεξεργαζόμαστε τη διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να παρεμβαίνουν στα κτίρια που είναι επικίνδυνα και είτε να τα κατεδαφίζει είτε να τα αποκαθιστά και στη συνέχεια να τα αξιοποιεί. Επίσης θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων αλλά και αντικίνητρα για όσους δεν τα συντηρούν».

Αναφορικά με τις πρόσφατες καταρρεύσεις κτιρίων και τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, ο Γ. Δημαράς είπε ότι «στο Υπουργείο επεξεργαζόμαστε το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπλαση των πόλεων προκειμένου να αποκτήσουμε άλλου είδους πόλεις με περισσότερο πράσινο, με πράσινες διαδρομές, ποδηλατοδρόμους».

 

Τέλος ως προς την συνταγματική αναθεώρηση, ο Γιώργος Δημαράς τόνισε πως είναι θετικός στην καθιέρωση διάταξης για την προστασία των ζώων, όμως η διάταξη αυτή πρέπει να προστεθεί στο άρθρο 5 ή 25 του Συντάγματος και όχι στο 24, καθώς η αναθεώρηση του άρθρου 24 θα μπορούσε να επιφέρει κίνδυνο να τροποποιηθούν οι διατάξεις για την προστασία των δασών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.