ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου: Υπεύθυνος για ό,τι μου συμβεί

15:15 - 18 Φεβ 2019 | Πολιτική
Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου: Υπεύθυνος για ό,τι μου συμβεί
Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα Δευτέρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς με την οποία στρέφεται κατά του Πάνου Καμμένου.

Τον κατηγορεί ως φυσικό και ηθικό αυτουργό για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης. Επίσης, συσχετίζει παλαιότερες μηνυτήριες αναφορές του και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από τις άνω άδικες πράξεις.

 

"Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει, αναφέρει ο κ. Κοτζιάς και συνεχίζει."Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος».

 

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε την πολυσέλιδη αναφορά του μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Χρήστου Κουτσονάσιου, ο οποίος είναι και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω και στην οποία αφού αναφέρεται εκτενώς σε απειλές, πιέσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, προβαίνει σε ειδική μνεία συκοφαντικών αναφορών του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας τόσο για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος με 50 εκ.ευρώ, όσο και για παράνομες αναθέσεις από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και για κατάχρηση σε απόρρητα κονδύλια για ποσά που χαρακτηρίζονται εξωφρενικά και ανύπαρκτα. Παρόντες στον Άρειο Πάγο ήταν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω Γιώργος Σακελλαρίου και Μιχάλης Κόκκινος ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.

 

Για όλα αυτά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί υπεύθυνο - και το αναφέρει- τον Πάνο Καμμένο στον οποίο αποδίδει την ευθύνη και για όσα έχει πεί εναντίον του ( συμβάσεις για βίζες, απόρρητα κονδύλια) αλλά τον θεωρεί και ηθικό αυτουργό για τις επιθέσεις που δέχεται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.