ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρά κατά Πολάκη από την αντιπολίτευση

15:19 - 19 Φεβ 2019 | Πολιτική
Πυρά κατά Πολάκη από την αντιπολίτευση
Το ενδιαφέρον της Ολομέλειας της Βουλής απασχολεί σήμερα το δάνειο του αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και οι εξελίξεις που ακολούθησαν.

ΝΔ: Διέπραξε κακουργηματική πράξη που δεν καλύπτεται από την ασυλία

 

Κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε πως «χθες ο Πολάκης ηχογράφησε την συνομιλία του με τον κεντρικό τραπεζίτη και κατόπιν την δημοσίευσε. Διέπραξε κακουργηματική πράξη που δεν καλύπτεται από την ασυλία και επίσης η ομολογημένη πράξη συνιστά και τελέστηκε γύρω από το πλαίσιο καθηκόντων του. Δεν συγκινήθηκε καμία δικαστική αρχή. Η δικαιοσύνη παρακολουθεί αμήχανη ή αμέριμνη και καμία αντίδραση από την κυβέρνηση που ταυτίζεται με τις πράξεις του στελέχους της».

 

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Ζαχαράκη,  έκανε την ακόλουθη δήλωση «Οι πολίτες βλέπουν και καταλαβαίνουν πια τα πάντα. Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να φέρει στην χώρα επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες δουλειές, την ώρα που κάνει εποικοδομητικές προτάσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η καταρρέουσα κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και μεθόδους υποκόσμου για να παραμείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία.

Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Ούτε και η Δικαιοσύνη, που οφείλει να παρέμβει».

 

ΚΙΝΑΛ: Ζητά παραίτηση

 

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ζήτησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης ηχογράφησης της συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, είπε ότι «πρέπει να παραιτηθείτε κύριε Πολάκη».

 

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είπε πως «είναι αδιανόητη για μια κοινοβουλευτική δημοκρατία η παράνομη πράξη συναδέλφου σας να καταγράψει παρανόμως και να διακινήσει επίσης παρανόμως τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον κεντρικό τραπεζίτη στο γνωστό ΜΜΕ του Μαξίμου».

«Σε ποια χώρα θα είχε γίνει μια τέτοιου συμβολισμού και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη, άκρως αντιθεσμική για τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη χωρίς να έχει υπάρξει από πλευράς υπουργού δικαιοσύνης οποιαδήποτε άμεση αποδοκιμασία;» αναρωτήθηκε.

«Εκβιάζεται κι απειλείται ο κεντρικός τραπεζίτης από έναν υπουργό γνωστό εκβιαστή με κουτσαβάκικες αντιλήψεις και συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις ακόμα και εναντίον νεκρών όπως του αείμνηστου Μπεσκένη. Απολαμβάνει συστηματικά την εύνοια τις αυλής του πρωθυπουργού και την προστασία του κομματικού μηχανισμού – διάβασα την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ και ντράπηκα - και κρύβεται κάθε φορά πίσω από βουλευτική ασυλία του κατά τα άλλα επαίσχυντου άρθρου 86 νόμου ευθύνης υπουργών» επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου.

 

«Προκαλώ τον κ. Πολάκη να βγάλει στη δημοσιότητα όχι μόνο τις συζητήσεις τις οποίες έχει κάνει με τον κ. Στουρνάρα, αλλά και τις συζητήσεις που έχει κάνει με όλους τους υπόλοιπους. Και το ίδιο και για όλους τους υπόλοιπους υπουργούς που έχουν καταγράψει συνομιλίες» δήλωσε ο

εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης προσθέτοντας ότι «θα μείνουν στην ιστορία ως η κυβέρνηση των μαγνητοφώνων».

 

Πολάκης: Εκστρατεία ενταντίον μου για κάλυψη Τσουκάτου - Μαρέβας


«Έχει εξαπολυθεί τεράστια εκστρατεία για τη σπίλωσή μου», υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης και εκτίμησε ότι αυτό έγινε για να καλυφθούν οι αποκαλύψεις Τσουκάτου αλλά και η χρηματοδότηση «Πρώτου Θέματος» και Μαρέβας Μητσοτάκη.

 

«Βγαίνει ο Τσουκάτος και δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε 16 δισ. δραχμές για να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Βγαίνει ότι το "Πρώτο Θέμα" χρηματοδοτήθηκε από εφοπλιστή με 1,8 εκατ. ευρώ. Βγαίνει ότι ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη με 800 χιλ. ευρώ. Θέμα των ημερών όμως έγινε ότι εγώ πήρα δάνειο 100.000 ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

«Πού είναι οι υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμάτων να υπερασπίσουν την κατακρεούργησή μου και αυτή της οικογένειάς μου;», αναρωτήθηκε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 19 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.