ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνή ΜΜΕ:Ο Πολάκης συνηθίζει να τραβά συχνά την προσοχή

12:05 - 20 Φεβ 2019 | Πολιτική
Διεθνή ΜΜΕ:Ο Πολάκης συνηθίζει να τραβά συχνά την προσοχή
Η πρωτοφανής και εξωθεσμική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην Τράπεζα της Ελλάδας, με αφορμή τον έλεγχο που διατάχθηκε για το καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank, αλλά και η ηχογράφηση και η δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη - Στουρνάρα χωρίς συναίνεση, απασχολούν όχι μόνο τον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο.

Οι New York Times υπενθυμίζουν την τεταμένη σχέση μεταξύ κυβέρνησης και κεντρικού τραπεζίτη και πρώην υπουργού Οικονομικών, λέγοντας ότι ο κ. Στουρνάρας συχνά δέχεται τα πυρά φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης. Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τον Π. Πολάκη - το οποίο ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε "βάναυση θεσμική εκτροπή" - οι NYT εστιάζουν στην έκκληση που απηύθυνε ο διοικητής της ΤτΕ προς Α. Τσίπρα και κυβέρνηση "να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος".

 

Το ίδιο δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Π. Πολάκης χθες αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που κατέγραψε και εν συνεχεία διέρρευσε στο φιλοκυβερνητικό Documento, τον διάλογο που είχε με τον Γ. Στουρνάρα, ενώ από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία αφορά τόσο την καταγραφή της συνομιλίας όσο και τη δημοσιοποίησή της.

 

Στο περιστατικό αναφέρονται και οι Financial Times που γράφουν μεταξύ άλλων: "Η αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας υπογραμμίζει την τεταμένη σχέση μεταξύ του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης, αναφορικά με τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της χώρας, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία πριν από τέσσερα χρόνια. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας έχει διαφοροποιηθεί αρκετές φορές από τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, με πιο πρόσφατο περιστατικό την απόρριψη από την κυβέρνηση μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, τον περασμένο Αύγουστο", αναφέρει η οικονομική εφημερίδα. 

 

"Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος κάποτε παραδέχτηκε πως όταν ήταν δήμαρχος Σφακίων, οι δημοτικοί υπάλληλοι διατηρούσαν δύο διαφορετικά ταμεία, "ένα άσπρο και ένα μαύρο", είναι συνηθισμένος να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα" αναφέρουν οι FT και υπενθυμίζουν την πρόσφατη κριτική που του άσκησε ο Επίτροπος Υγείας κ. Βιτένις Αντριουκαϊτις για τη μη τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. "Είναι ντροπή... Αυτός ο τύπος δεν ξέρει τίποτα για την υγεία", είχε πει χαρακτηριστικά ο Επίτροπος, σχολιάζοντας βίντεο που έδειχνε τον Π. Πολάκη να διασκεδάζει σε νυχτερινό κέντρο κρατώντας τσιγάρο. 

 

"Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος ζητά από την κυβέρνηση να "μαζέψει" τον υπουργό της" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στο Reuters. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μετά την καταγραφή των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, επίσης τονίζει ότι ο κ. Πολάκης είναι συνηθισμένος να τραβά συχνά την προσοχή των ελληνικών ΜΜΕ. Όπως οι FT, έτσι και το Reuters, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών φέρνει την επίπληξη από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και την έντονη απάντηση Πολάκη μέσω facebook.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:34 - 20 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.