ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτόπαπας:Ο Τσίπρας «κινείται χωρίς πολιτική ταυτότητα», μαζεύει όποιον βρει

13:56 - 21 Φεβ 2019 | Πολιτική
Πρωτόπαπας:Ο Τσίπρας «κινείται χωρίς πολιτική ταυτότητα», μαζεύει όποιον βρει
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τις «μεταγραφές» πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ ασκεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, κάνοντας λόγο για «εικόνα παρακμής και εκφυλισμού, που δεν έχει καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη».

 «Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η ήττα τους στις εκλογές είναι αναπόφευκτη. Γι'αυτό και ο κ. Τσίπρας προετοιμάζει την επόμενη μέρα, με μόνο κριτήριο την προσωπική του επιβίωση. Γιατί, όπως αποδείχθηκε ουδόλως τον ενδιαφέρει η πολιτική τύχη των βουλευτών του, που επί τέσσερα χρόνια σιωπηρά ψηφίζουν τα πάντα» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

 

Κατηγορεί παράλληλα τον Πρωθυπουργό ότι «κινείται χωρίς πολιτική ταυτότητα» σημειώνοντας πως «όποιον βρει για να τον στηρίξει τον μαζεύει, με αντάλλαγμα μια καρέκλα εξουσίας: ακροδεξιούς, δεξιούς, γυρολόγους, θεσιθήρες της Κεντροαριστεράς».

 

«Αφού τακτοποίησε τις δεξιές συμμαχίες του, έχει στρέψει τα βέλη του κατά του Κινήματος Αλλαγής. Δεν έχει καταλάβει ότι η παράταξή μας έχει ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς με την κοινωνία, δεν είναι άθροισμα στελεχών. Το μάθημα του 1989 δεν τους δίδαξε. Δεν γίνεσαι ‘ΠΑΣΟΚ’ με μιμήσεις και μεταγραφές» τονίζει.

 

Όπως υποστηρίζει ο κ. Πρωτόπαπας, «μια ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου από την μια λειτουργούν ως οι ‘πρόθυμοι’ στις επιταγές των ισχυρών και από την άλλη, με πολιτικά μπαλώματα και κινήσεις κορυφής, επιχειρούν να επιβιώσουν πολιτικά». Ωστόσο, συμπληρώνει ο ίδιος, «δεν ‘υπάρχουν’ στην κοινωνία, στα συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση».

 

«Τα ορατά, εξάλλου, ανταλλάγματα από τις μεταγραφές, οι συναλλαγές τέως στελεχών μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο αποστροφή, οργή προκαλούν στους πολίτες. Συσπειρώνουν το Κίνημά μας. Δύο φεύγουν και 2.000 έρχονται. Οι συγκεντρώσεις της Φώφης Γεννήματα, αλλά και των άλλων στελεχών μας, το αποδεικνύουν» αναφέρει προσθέτοντας: «Το Κίνημα Αλλαγής, όμως, δεν ετεροκαθορίζεται. Έχουμε πόλεμο και πάμε για να τον κερδίσουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.