ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Τα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας αλλάζουν το πολιτικό κλίμα

12:16 - 23 Φεβ 2019 | Πολιτική
Χαρίτσης: Τα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας αλλάζουν το πολιτικό κλίμα
«Αυτά που λέμε τα κάνουμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Τα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση ήδη αλλάζουν το πολιτικό κλίμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, όπως μεταδίδει ο Ant1.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι το σύνολο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ έγιναν νόμος τους κράτους, ενώ εκτίμησε ότι η πλήρης εφαρμογή τους μπορεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Είναι κρίσιμο να εφαρμοστούν στο σύνολό τους οι εξαγγελίες όχι μόνο για το καλό της κυβέρνησης αλλά και για να ανακτηθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απέναντι στην κοινωνία», συμπλήρωσε ο υπουργός επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να υλοποιηθούν στο μέλλον πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης.

 

Μια κυβέρνηση που εξαγγέλλει φιλολαϊκά μέτρα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, οι 120 δόσεις, η επιδότηση ενοικίου και τα εφαρμόζει, συμβάλει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Αυτά που λέμε τα κάνουμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Τα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση ήδη αλλάζουν το πολιτικό κλίμα. Η χώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια έχει γυρίσει σελίδα, αυτό τώρα το νιώθουν και οι πολίτες εκεί που μετρά περισσότερο, στην καθημερινότητά τους, στην τσέπη του» ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε κάλεσμα σε ιδεολογικά όμορες με το κυβερνών κόμμα δυνάμεις για συγκρότηση προοδευτικής συμμαχίας, διευκρινίζοντας ότι «θα ήταν στρατηγικό λάθος αν επιχειρήσουμε την ομογενοποίηση του χώρου, στόχος είναι όλες αυτές οι δυνάμεις να διατηρήσουν τη διακριτότητά τους και να υπάρξει συνεννόηση σε βασικά πράγματα όπως έγινε εν μέρει με το Μακεδονικό»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.