ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ σε Τσίπρα:Να ξεκαθαρίσει ότι δεν υφίσταται «εθνική μακεδονική μειονότητα»

18:11 - 24 Φεβ 2019 | Πολιτική
ΝΔ σε Τσίπρα:Να ξεκαθαρίσει ότι δεν υφίσταται «εθνική μακεδονική μειονότητα»
Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε ανακοίνωσε με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC που κάνει λόγο για την ύπαρξη «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει άμεσα ότι στην Ελλάδα δεν υφίσταται θέμα "εθνικής μακεδονικής μειονότητας", ενώ θεωρεί ότι η χώρα μας θα βρει μπροστά της σε βάθος χρόνου τα προβλήματα που δημιουργεί η συμφωνία των Πρεσπών.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

 

«Δεν πέρασε ούτε ένα μήνας αφότου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Ήδη κάποιοι έχουν φροντίσει με αναρτήσεις τους, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της "Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας”, να πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία την οποία εσείς υπογράψατε. Σήμερα το έκαναν. Εκεί μας οδηγεί η πολιτική σας κ. Τσίπρα. Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά τα προβλήματα σε βάθος χρόνου”. Η απάντηση τότε του κ. Τσίπρα ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία υποθάλπει τον εθνικισμό. 
 
Το BBC σήμερα με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ανήκουστο ισχυρισμό ότι "στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα”. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα "εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της».

 

Στο δημοσίευμα του BBC αναφέρεται με ανάρτηση του στο twitter ο Γ. Κουμουτσάκος, βουλευτής της Β' Αθηνών, επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας πως αυτό επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της ΝΔ για τις επιζήμιες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

«Το άρθρο του BBC δυστυχώς επιβεβαιώνει πολύ γρήγορα την ορθότητα της εναντίωσής μας στη συμφωνία των Πρεσπών, τους εντονότατους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τις επιζήμιες συνέπειές της.Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Η κυβέρνηση θερίζει τώρα τις θύελλες που έσπειρε» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:11 - 24 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.