ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγίες από τα Σκόπια για τον όρο «Μακεδονία»

10:31 - 25 Φεβ 2019 | Πολιτική
Οδηγίες από τα Σκόπια για τον όρο «Μακεδονία»
Οδηγίες εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας προς τους δημοσιογράφους της, ως προς το πώς πρέπει να χειρίζονται την ονομασία της χώρας και των πολιτών της, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως σημειώνεται στις οδηγίες προς τους δημοσιογράφους, η υπηκοότητα είναι «Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας σημειώνει, επίσης, ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει «Μακεδονική» γλώσσα και ότι αυτή η λέξη θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν μιλά κανείς «για τη γλώσσα μας, την ιστορία μας, την κουλτούρας μας, την κληρονομιά μας, την περιοχή μας και άλλα γνωρίσματα» τονίζοντας ότι οι όροι αυτοί «είναι ξεκάθαρα διαφορετικοί από αυτούς που χρησιμοποιούνται και σχετίζονται με την περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα».

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα για τη σωστή χρήση του όρου «Μακεδονία» το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων υποστηρίζει ότι περιλαμβάνουν την «Μακεδονική» εθνική ταυτότητα, τη «Μακεδονική» γλώσσα, τη «Μακεδονική» κουλτούρα, την «Μακεδονική» περιοχή, τον «Μακεδονικό» λαό, τη «Μακεδονική» ιστορία κτλ. υπογραμμίζοντας ότι το επίθετο «βόρεια» δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.