ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τις επόμενες ημέρες οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου

20:23 - 25 Φεβ 2019 | Πολιτική
Τις επόμενες ημέρες οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου
Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το πρόγραμμα αναμένεται να καλύψει 260.000 νοικοκυριά. Η πρώτη καταβολή αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο όμως θα περιλαμβάνει αναδρομικά και πληρωμές για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να υποβάλουν την σχετική αίτηση μέσω των κλειδάριθμων του Taxisnet, δήλωσε ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, Τάσος Τάγαρης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Με βάση το ΑΜΚΑ τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντα θα συμπληρώνονται αυτόματα, όμως κάθε δικαιούχος θα οφείλει να καταχωρήσει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου.

 

Σε περίπτωση που κάποιο στοιχείο χρειάζεται επικαιροποίηση οι πολίτες θα πρέπει να μεταβούν στα Κέντρα Κοινότητας για την υποβολή δικαιολογητικών.

 

Στην τοποθέτησή της η κ. Φωτίου χαιρέτισε τον αρμόδιο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), που ιδρύθηκε πέρυσι, ως μεταρρυθμιστικό «άθλο» που άλλαξε τα δεδομένα για το προνοιακό κράτος.

 

Υποστήριξε δε πως στις πρώτες δύο αξιολογήσεις του τρίτου Μνημονίου οι θεσμοί ζήτησαν περικοπή περίπου 200 προνοιακών επιδομάτων κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ ώστε να χρηματοδοτηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, και χορήγησή τους με χαμηλωμένα εισοδηματικά κριτήρια

Ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση απέκρουσε το αίτημα μέσω της ψηφιακής μετατροπής του κοινωνικού κράτους με την δημιουργία του ΟΠΕΚΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.