ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηστίδης: «Γέφυρα των στεναγμών του κ. Τσίπρα»

13:19 - 26 Φεβ 2019 | Πολιτική
Χρηστίδης: «Γέφυρα των στεναγμών του κ. Τσίπρα»
Η χθεσινή παρουσίαση της πρωτοβουλίας πολιτών «Γέφυρα» παραπέμπει «σε γέφυρα των στεναγμών του κ. Τσίπρα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας ότι «όσο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας χτυπήσει, τόσο η δική μας παράταξη δυναμώνει».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και σχολιάζοντας την προσπάθεια συγκρότησης ευρύτερου προοδευτικού μετώπου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε «τι σχέση έχει ο κ. Παπαχριστόπουλος με τον κ. Βούτση στην ιστορική τους πορεία, τι σχέση μπορεί να έχει ο κ. Ραγκούσης με τον κ. Ζαχαριάδη; Δεν έχουν καμία σχέση, ίσα-ίσα οι συγκρούσεις τους στο παρελθόν είναι πολύ μεγάλες και δε νομίζω ότι αυτές γεφυρώνονται από το κείμενο το οποίο διαβάσαμε».

 

Υποστηρίζοντας ότι η βάση του Κινήματος Αλλαγής συσπειρώνεται απέναντι στο ρεσάλτο το οποίο προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, σημείωσε για τη συγκέντρωση της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη ότι  «είχαμε πολλά χρόνια να κάνουμε μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη», εκτιμώντας ότι «το κοντράστ των εικόνων που προκύπτει από τις συγκεντρώσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ανά τη χώρα είναι προφανές ότι δείχνει κάτι».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ διευκρίνισε ότι τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι είναι ο πραγματικός εκφραστής της συντήρησης στη χώρα -ιδεολογικά και στρατηγικά- και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη και για το γεγονός ότι φτάσαμε στην κρίση λόγω της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή από το 2004 έως το 2009 και φυσικά λόγω της αντιμνημονιακής της στρατηγικής την πρώτη φάση της κρίσης».

 

Επίσης χαρακτήρισε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δύο όψεις του ίδιου συντηρητικού νομίσματος φέρνοντας ως παράδειγμα την επιλογή τους στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στις 30 και 31 Μαρτίου, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι «ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγγραφών και της επικαιροποίησης των στοιχείων των μελών και πάνω από 140.000 συμπολίτες μας πήραν την απόφαση να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, πράγμα το οποίο έχει τη δική του σημασία ως νούμερο».

 

Ο κ. Χρηστίδης αντιπαρέβαλε τις περίπου 55.000 εγγραφές που είχε σε αντίστοιχες διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ πριν από τέσσερα χρόνια και στις τότε εκλογές λίγους μήνες μετά έλαβε 6,4%.

 

«Δεν θέλω να κάνω απλή μέθοδο των τριών, το λέω ως απλό νούμερο. Δεύτερον θα είναι πάνω από 4.500 οι υποψήφιοι σύνεδροι μας για την επόμενη Κυριακή που έχουμε την εκλογική διαδικασία. Κι αυτό έχει σημασία γιατί οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια» πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.