ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup

13:58 - 28 Φεβ 2019 | Πολιτική
Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο κ. Μοσκοβισί επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για την ελληνική οικονομία, όπου οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πηγαίνουν πολύ καλά και βρίσκονται στα επίπεδα του 2002 και 2003.

«Συνεπώς είναι ένα πολύ σημαντικό σήμα ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι μετά τις συζητήσεις μας θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο επικείμενο Eurogroup», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

 

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θα ήθελα να σας καλωσορίσω, για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η περίοδος, αυτή, για την οικονομία. Παρακολουθώ τις τιμές των ελληνικών ομολόγων και πραγματικά, είναι πολύ θετικές. Είμαστε στα ίδια επίπεδα που βρισκόμασταν το 2002-2003, πολύ πριν την κρίση. Επομένως, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι, πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ σωστή τροχιά και νομίζω πως μετά τις συζητήσεις μας θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στο επόμενο Eurogroup.

 

Αλλά θα ήθελα να υπογραμμίσω κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης. Επομένως, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια οδηγία που εμείς πρέπει να ακολουθούμε, αλλά συμβουλές. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία και επικοινωνία, είμαστε συνεργάτες, αλλά δε βρισκόμαστε στο επίπεδο που ήμασταν προηγουμένως. Όταν εσείς βρισκόσαστε στην πλευρά των δανειστών και εμείς στην πλευρά των δανειζόμενων.

 

Τώρα είναι διαφορετικά. Θέλουμε να έχουμε κοινό στόχο και εργαζόμαστε με την πρόθεση να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Νομίζω, πως μετά τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε το προηγούμενο διάστημα, τώρα είμαστε στη θέση να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα μας. Και γι αυτό το λόγο βλέπουμε την απόδοση της οικονομίας και αυτά τα πολύ θετικά σημάδια. Βεβαία, ήταν κάτι που ήθελα να υπογραμμίσω, γιατί ένα κομμάτι των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης προκαλεί μια μικρή σύγχυση για το τι κάνουμε αυτή τη στιγμή και ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.