ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Πέρα από κάθε προσδοκία η επιτυχία του ομολόγου

17:01 - 05 Μαρ 2019 | Πολιτική
Τσακαλώτος: Πέρα από κάθε προσδοκία η επιτυχία του ομολόγου
Την ικανοποίησή του για την πορεία της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου εξέφρασε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Πολλοί βάλανε στοίχημα ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Μετά βάλανε στοίχημα ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αλλά όχι με 10ετές ομόλογο. Το 10ετές ομόλογο είναι το βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα, όταν δηλαδή οι αγορές σε δανείζουν για 10 χρόνια. Είναι μια πολύ επιτυχημένη έκδοση πάνω από κάθε προσδοκία, όπως ήταν και η προηγούμενη με το 5ετές ομόλογο. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι βγήκαμε από το πρόγραμμα και έχουμε πρόσβαση στις αγορές». Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στα ΜΜΕ.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες:

 

  • 2,5 δισ. είναι το κεφάλαιο που αντλήθηκε
  • 290 επενδυτές στο 5ετές, 419 επενδυτές στο 10ετές ζήτησαν να συμμετάσχουν
  • Καλύφθηκε σχεδόν τα 2/3 του ετήσιου φετινού προγράμματος του ΟΔΔΗΧ

 

Πρώτη αίσθηση, σύμφωνα με πηγές του υπ. Οικονομικών, είναι ότι μειώθηκαν τα hedgefunds και είναι μεγάλη συμμετοχή των πραγματικών επενδυτών με ισορροπία μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού ενώ η αξιοποίηση των χρημάτων θα αποφασιστεί μετά το Eurogroup.

 

Μάλιστα, ο κύριος Τσακαλώτος σχολίασε την έκδοση του ομολόγου και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας.

 

Έγραψε χαρακτηριστικά:

 

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές».

 

tsa

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 17:37 - 05 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.