ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δούρου: Ακόμη και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν

20:49 - 05 Μαρ 2019 | Πολιτική
Δούρου: Ακόμη και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν
Για επιχείρηση αντιπερισπασμού από πολιτικούς της αντιπάλους και ΜΜΕ που εκμεταλλεύονται την εθνική τραγωδία στο Μάτι για να αποσιωπήσουν διαχρονικές ευθύνες κάνει λόγο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε ανακοίνωσή της με αφορμή την ποινική δίωξη για πλημμελήματα που της ασκήθηκε.

Αποδίδει τις ευθύνες για τους 100 νεκρούς στην άναρχη δόμηση, την ελλιπή αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στα αυθαίρετα.

Αναφέρει ότι πρόκειται για ένα σύνολο ευθυνών, που οδηγεί πίσω στον χρόνο και αφορά όλους όσοι άσκησαν διοίκηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης όλοι όσοι διοικούν.

 

Υπογραμμίζει ότι καμία δικονομική διαδικασία δεν μπορεί να σβήσει την ανείπωτη θλίψη που αισθάνεται και θα αισθάνεται για την εθνική τραγωδία ενώ επιμένει ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας έπραξαν το καθήκον τους.

 

Σημειώνει ότι οι πολιτικοί αντίπαλοί της αλλά και κάποια ΜΜΕ επιχείρησαν να σηκώσουν τις όποιες πολιτικές ευθύνες για χρονικές παθογένειες του κρατικού μηχανισμού.

 

«Αυτό έπραξαν, προκειμένου να δημιουργήσουν τον αντιπερισπασμό που εναγωνίως αναζητούσαν, στη θύελλα σκανδάλων και διαφθοράς που βαρύνει τις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες ανήκουν και εκμεταλλεύονται μια εθνική τραγωδία και τη δυστυχία που την συνοδεύει», αναφέρει η Ρένα Δούρου.

«Η ατομική μου στάση είναι τελείως διαφορετική από το να απειλώ τη Δικαιοσύνη ή να κλαυθμυρίζω περί «διώξεων» –όπως αυτοί που το κάνουν για να αποσείσουν τις βαρύτατες ποινικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες δεκαετιών– και να συκοφαντώ τους πολιτικούς αντιπάλους. Είναι αλήθεια ότι η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν», προσθέτει.

 

Η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρει τέλος ότι ο κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός Σαρλ ντε Γκολ έλεγε πως «η αναισθησία σημαίνει ήττα. Στην Περιφέρεια Αττικής, με μεγάλη ευαισθησία και έχοντας επιλέξει να εργαζόμαστε αθόρυβα και δυνατά, κερδίσαμε τη μάχη κατά της διαφθοράς, υπέρ της νομιμότητας, ενάντια στη διαρκή καταστροφή του περιβάλλοντος και κατά της ασέβειας στην τήρηση του νόμου. Με δύο λέξεις τη μάχη ενάντια στο ένοχο και επαίσχυντο παρελθόν, με σκοπό η τραγωδία στην Ανατολική Αττική να είναι η τελευταία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.