ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ.Αγγελόπουλος: Στόχος οι ευρωεκλογές να οδηγήσουν σε μία αναβαθμισμένη Ευρώπη

18:12 - 06 Μαρ 2019 | Πολιτική
Μ.Αγγελόπουλος: Στόχος οι ευρωεκλογές να οδηγήσουν σε μία αναβαθμισμένη Ευρώπη
«Η τοπική αυτοδιοίκηση συνιστά το θεμελιώδες και πιο ζωντανό κύτταρο της δημοκρατίας και ο ρόλος της σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα, αναγκαστικά πρέπει να είναι αναβαθμισμένος».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο νομικός κ. Mιχάλης Αγγελόπουλος που συμπεριελήφθη στους υποψήφιους ευρωβουλευτές που επέλεξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

 

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αγγελόπουλος με καταγωγή από το ακριτικό νησί της Σάμου «η άμεση επαφή που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση με τη ρίζα των προβλημάτων που σήμερα, αθροιζόμενα, απειλούν την ευρωπαϊκή ενότητα και θολώνουν το όραμα που ονομάσαμε “Ευρώπη”, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για αλλαγές στον ευρωπαϊκό διοικητικό χάρτη, τέτοιες που να μπορούν να προσφέρουν γρήγορα χρήσιμες, πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις».

Είναι πεποίθησή μου, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Αγγελόπουλος «βασισμένη και στην εμπειρία μου των τεσσάρων ετών ως εκλεγμένου Αντιπροέδρου στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι η επόμενη μέρα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς αγκυλώσεις, με λιγότερη γραφειοκρατία και με μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, θα βασίζεται σ’ αυτήν ακριβώς τη συνεισφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συγκεντρωμένη, πρακτική γνώση για τη ζωή, τις αγωνίες και τις ελπίδες των Ευρωπαίων πολιτών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.