ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Η δικογραφία αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μία διαλυμένη πολιτεία

14:34 - 07 Μαρ 2019 | Πολιτική
Θεοδωράκης: Η δικογραφία αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μία διαλυμένη πολιτεία
«Η δικογραφία αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μία διαλυμένη πολιτεία. Είναι μια προσβολή για όλους μας. Δεν υπήρξε ο παραμικρός σχεδιασμός, η παραμικρή σωστή δράση και πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς για την ποινική δίωξη σε βάρος 20 υπευθύνων για την τραγωδία στο Μάτι. Και αναρωτήθηκε: «Ποιος είπε ότι η πολιτεία πρέπει να μπορεί να δρα μόνο σε συνθήκες Ευαγγελίου»;

Αναφορικά με τις ευθύνες, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι αποτέλεσε έκπληξη που οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά «δεν μπορεί παρά να πιστεύουμε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Δεν είναι μόνο η μνήμη των 100 ανθρώπων που χάσαμε. Είναι ότι αν δεν τιμωρηθούν κάποιοι δεν θα πάρουμε μαθήματα για το μέλλον».

Με αφορμή το Μάτι, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει αναξιοκρατικός, παρά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους θεσμούς. «Η διάθεση να βάζουμε τα "δικά μας παιδιά" στην δημόσια διοίκηση είναι η συνταγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μία καταστροφική συνταγή για την κοινωνία», είπε επισημαίνοντας ότι μόλις χθες η κυβέρνηση με νέα τροπολογία παράτεινε για άλλους έξη μήνες την θητεία των κορυφαίων στελεχών του δημοσίου βάζοντας στον πάγο την διαδικασία επιλογής τους από το μητρώο επιτελικών στελεχών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.