ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγγνώμη Κυρίτση για τη «λανθασμένη» δήλωσή του περί μολότοφ

13:45 - 14 Μαρ 2019 | Πολιτική
Συγγνώμη Κυρίτση για τη «λανθασμένη» δήλωσή του περί μολότοφ
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, Γιώργος Κυρίτσης χαρακτήρισε την Πέμπτη «λανθασμένη» τη δήλωση που έκανε το πρωί της Τετάρτης ότι «δεν θυμάμαι να είχαμε νεκρούς από μολότοφ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει μέσω δηλώσεών του στο ehtnos.gr ότι όταν έκανε τη δήλωση που προκάλεσε οργή ακόμη και από τους διασωθέντες από την τραγωδία της Marfin, είχε στο μυαλό του «τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τέλος «δικαιολογημένη» την αντίδραση που προκλήθηκε προσθέτοντας «ότι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ».

Νωρίτερα, η Μαρία Καραγιάννη, μια από τις εργαζόμενες στη Marfin που επιβίωσαν από την τραγωδία του 2010 είχε δηλώσει ότι «θίγομαι και προσβάλλομαι από αυτό που άκουσα».

«Και βέβαια δεν το έχουμε ξεπεράσει, παρόλο που έχουν περάσει εννέα χρόνια. Ένιωσα φρικτά όταν άκουσα τα λόγια του Γιώργου Κυρίτση. Είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοια πράγματα από το στόμα πολιτικού προσώπου, είναι πολύ κυνικό και προσβλητικό στη μνήμη των νεκρών μας όλο αυτό και με θίγει και με πληγώνει και με πονάει. Ακόμη κι αν ξέχασε, για εμένα αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Εχουμε υποστεί μεγάλη ψυχολογική κακοποίηση. Θίγομαι και προσβάλλομαι από αυτό που άκουσα» είπε χαρακτηριστικά.

«Τους ικετεύαμε, μη ρίχνετε τις μολότοφ μέσα στο κτήριο, υπάρχουν άνθρωποι μέσα. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για αυτό. Δεν σβήνουν οι μνήμες αυτές. Ζήσαμε την επιθανάτια αγωνία για πάρα πολλή ώρα. Κλαίγαμε. Όλα ξεχάστηκαν, ξεχαστήκαμε από όλους. Δεν υπάρχει κοινωνικός ιστός να μας στηρίξει. Ξυπνήσαμε να πάμε στη δουλειά μας στο κέντρο της Αθήνας, ως σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι», σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:52 - 14 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.