ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης χάθηκε άλλη μια ευκαιρία

18:00 - 14 Μαρ 2019 | Πολιτική
Γεννηματά: Στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης χάθηκε άλλη μια ευκαιρία
«Με φθηνή λογική προσεγγίζουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, δημιουργώντας τεχνητή πόλωση και διχασμό», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η συζήτηση γίνεται με υστεροβουλία και ιδεολογικές ακροβασίες», ενώ επιτέθηκε σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «μοιάζουν τόσο πολύ η παλιά δεξιά της Ν.Δ. και η νέα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να συνεργαστούν μια χαρά. “Όχι” άλλο πια δεξιά το τιμόνι για τη χώρα, χρειάζονται άλλες λύσεις», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με την ίδια «ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί και το Σύνταγμα για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη». Αντίθεα η θέση του ΚΙΝΑΛ στηρίζεται στο ότι «Εμείς συμφωνήσαμε να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα στα σημεία που πρέπει, επικεντρωμένα στον Έλληνα πολίτη. Αυτή είναι η εμπέδωση της δημοκρατίας. Διατυπώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και σταθήκαμε απέναντι στο φαινόμενο του συνταγματικού λαϊκισμού».

 

Παράλληλα, τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «στο βωμό της πολιτικής επιβίωσης χάθηκε άλλη μια ευκαιρία, όπως το 2008», υποβαθμίζοντας τη διαδικασία.

«Στεκόμαστε απέναντι σε πρόχειρες και τοξικές λύσεις. Διεκδικούμε στην ανοικοδόμηση του κράτους δικαίου, κόντρα σε όσους ναρκοθετούν την πορεία προς το αύριο», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.