ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπανδρέου: Ιστορικός μας αντίπαλος η συντήρηση

21:27 - 16 Μαρ 2019 | Πολιτική
Παπανδρέου: Ιστορικός μας αντίπαλος η συντήρηση
«Ιστορικό μας αντίπαλο» χαρακτήρισε τη συντήρηση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βέβαια, διευκρίνισε ότι «συντήρηση είναι η δεξιά, αλλά συντηρητική είναι και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». «Βιώνουμε, λοιπόν, αυτή την ιστορική αντίφαση, στην οποία απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις» επισήμανε επιπλέον, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ).

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε «κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, να συμμετάσχει και να δυναμώσει την προσπάθεια που κάνουμε με το Κίνημα Αλλαγής». «Έτσι ώστε, να μπορέσουμε να επιβάλλουμε την αλλαγή πορείας» πρόσθεσε, προτού περιγράψει με μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα.

«Πηδήσαμε με ευκολία, από το κράτος των νταβατζήδων, στο κράτος των μαφιόζων και των παρακρατικών, αντάμα με φασίστες και ακροδεξιούς, από τη μια και με θιασώτες της βίας ως μαμής της ιστορίας από την άλλη. Με μεγάλη ευκολία, βαφτίζονται μέλη μιας κατ' όνομα βεβαίως, προοδευτικής συμμαχίας, ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Καμμένος, ο κ. Παπαγγελόπουλος. Και άλλες επιφανείς προοδευτικές προσωπικότητες» συνέχισε, στο ίδιο αυστηρό ύφος.

Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, «με μεγάλη ευκολία, χαρακτηρίζονται προοδευτικές, επιλογές που ως μιας χρήσης κινήσεις, αντί να αποσκοπούν σε μια καλύτερη επόμενη ημέρα, και επομένως με τη συμμετοχή των πολιτών, μετατρέπονται σε διλημματικού χαρακτήρα, αχρείαστα και επιβλαβή διλήμματα, που χωρίζουν τους πολίτες».

Ως λύση πρότεινε «μια προοδευτική πρωτοπορία, αποφασισμένη να σπάσει αυγά, να κινητοποιήσει εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν το νέο, όχι το χάος, τη μιζέρια, το μίσος και τον διχασμό».

Επανέλαβε δε, την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι οποίες «μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από οριζόντιες πλατιές συμμαχίες, με τις προοδευτικές δυνάμειςνεκ των πραγμάτων να καλούνται να διαδραματίσουν ρόλο εμβρυουλκού, καταλύτη για την οικοδόμηση των αναγκαίων όρων και προϋποθέσεων, που θα μας οδηγήσουν στην υπέρβαση της σημερινής στασιμότητας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.