ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ: Γράφουμε ιστορία - Συνάντηση - ορόσημο για τα Βαλκάνια

14:15 - 02 Απρ 2019 | Πολιτική
Ζάεφ: Γράφουμε ιστορία - Συνάντηση - ορόσημο για τα Βαλκάνια
Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ πραγματοποίησαν τις πρώτες κοινές δηλώσεις τους από τα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έκανε λόγο για συνάντηση – ορόσημο, που γράφει ιστορία.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών υλοποιήθηκε πλήρως. Γράφουμε συνεχώς ιστορία. Προσπαθούμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο, η συνάντηση αποτελεί ιστορικό ορόσημο. Αφήνουμε πίσω μας τις διαφορές» τόνισε ο Ζάεφ.

Και συνέχισε: «Η χώρα μας σήμερα φιλοξενεί την πολυάριθμη αντιπροσωπεία από την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας κι εγώ υπογράψαμε το σχέδιο δράσης. Θα δημιουργηθεί ειδική επιτροπή για τη χρήση εμπορικών σημάτων. Υπογράψαμε μνημόνια συνεργασίας και κοινά πρότζεκτ. Υπογράψαμε συνεργασία για ένα νέο διασυνοριακό σημείο διέλευσης, για περαιτέρω εγγύτητα μεταξύ των δύο χωρών».

«Τους προηγούμενους μήνες έκανα έναν πολύ καλό φίλο. Ο κ. Τσίπρας είναι δικός μου φίλος και φίλος της χώρας μου» κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Σήμερα το απόγευμα οι δύο ηγέτες αναμένεται να υπογράψουν την έναρξη του πρώτου επιχειρηματικού φόρουμ μεταξύ των δύο χωρών.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 02 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.