ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις πρωθυπουργού στα Σκόπια

17:20 - 02 Απρ 2019 | Πολιτική
Τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις πρωθυπουργού στα Σκόπια
Η αντιπολίτευση σχολιάζει τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια και τις δηλώσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΝΔ: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα φανεί στις κάλπες

«Η επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση των Ελλήνων», τονίζει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τα Σκόπια.

«Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει οποιαδήποτε επικοινωνιακή απόπειρα εξωραϊσμού της από τον κ. Τσίπρα», σημειώνει το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. και προσθέτει πως «θα το συνειδητοποιήσει, άλλωστε, σε μόλις 54 μέρες από σήμερα, στις κάλπες της 26ης Μαΐου ή και νωρίτερα, αν προκαλέσει εθνικές εκλογές».

ΚΚΕ: Η Συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες, στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια απ’ τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα».

«Αυτούς που δεν συμφέρει είναι τους δύο λαούς, τα συμφέροντα των οποίων θυσιάζονται στο βωμό των επιχειρηματικών ανταγωνισμών και κερδών και των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ», προσθέτει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Για παράδειγμα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η υποχρέωση της Ελλάδας για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι ΝΑΤΟϊκή υποχρέωση».

Σύμφωνα με το κόμμα του Περισσού «το επιχείρημα της ασφάλειας της περιοχής, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι τουλάχιστον γελοίο, γιατί ουσιαστικά καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Ήδη η ελληνική πολεμική αεροπορία επιτηρεί το Μαυροβούνιο και τώρα τη Β. Μακεδονία. Αυτό σημαίνει “μεντεσές” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

 Ποτάμι: Οι Ελληνες επιχειρηματίες να κάνουν καλά αυτό που ξέρουν

«Πίσω από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Σκόπια κρύβεται μια σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα», σημείωνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια και στο περιθώριο διεξαγωγής του 1ου επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας. 

«Η Βόρεια Μακεδονία για πρώτη φορά και με επίσημο τρόπο δίνει προβάδισμα στην συνεργασία της με ελληνικές επιχειρήσεις και αναγνωρίζει την χώρα μας και ιδιαίτερα την ελληνική Μακεδονία – από όπου προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών – ως την πρωτεύουσα δύναμη της περιοχής», υπογραμμίζει το Ποτάμι και πρόσθέτει:

«Επίσης η επίσημη ανάληψη εκ μέρους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων της επιτήρησης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας αποδεικνύει ότι η χώρα μας έκανε την σωστή επιλογή επιλύοντας ένα πρόβλημα δεκαετιών, ένα πρόβλημα που απομάκρυνε και έσπρωχνε τους γείτονες μας στην αγκαλιά της Τουρκίας». 

Ωστόσο, το Ποτάμι επεσήμανε ότι ο κ.Τσίπρας «κάποιον ξέχασε στην επίσκεψή του στα Σκόπια: τον έως χθες συγκυβερνήτη του κ.Καμμένο. Τον Υπουργό του που θα έστελνε μια ίλη τεθωρακισμένων να καθαρίσουν τα Σκόπια σε είκοσι λεπτά. Δυστυχώς για την χώρα η εθνικολαϊκίστική ρητορεία δεν έχει εξαφανιστεί – μαζί με τον κ.Καμμένο – αλλά έχει βρει καταφύγιο σε τμήματα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, δυνάμεις που θέλουν να λέγονται ευρωπαϊκές».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:37 - 02 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.