ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ για πρόεδρο ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύστημα παραδιοίκησης στον οργανισμό

16:57 - 03 Απρ 2019 | Πολιτική
Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Ιάσονας Φωτήλας σχολιάζουν με δηκτικό τρόπο την πρωτόδικη καταδίκη του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «η καταδικαστική απόφαση για τον διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για το σύστημα παραδιοίκησης που είχε στηθεί στον οργανισμό.

Η Δικαιοσύνη μίλησε και δικαίωσε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, με ερώτηση που καταθέσαμε στο ελληνικό κοινοβούλιο προς την ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, είχαμε φέρει το θέμα της παραδιοίκησης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Με αφορμή συγκεκριμένες καταγγελίες που είχαμε στη διάθεσή μας, ζητούσαμε τότε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τη δράση προσώπου στο περιβάλλον του κ. Ρόζενμπεργκ. Δράση η οποία κινείτο πέρα και πάνω από κάθε όριο νομιμότητας.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη με πρωτόδικη απόφασή της καταδίκασε σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Ρόζενμπεργκ, και τον εν λόγω άτυπο συνεργάτη του, που παρ' ότι δεν είχε εργασιακή σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ασκούσε  ουσιαστικά διοίκηση» σημειώνουν και συνεχίζουν τονίζοντας ότι η καταδικαστική αυτή απόφαση «αποτελεί δικαίωση για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την παραδιοίκηση που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας που θεωρεί το  ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 03 Απρ 2019
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.