ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: «Καρφιά» σε ΝΔ για το Μακεδονικό

13:55 - 04 Απρ 2019 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: «Καρφιά» σε ΝΔ για το Μακεδονικό
Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία, καυτηριάζοντας τη στάση της στο θέμα του Μακεδονικού. Το κόμμα αναφέρεται και στην υποψηφιότητα του πρωθυπουργού για το Νόμπελ Ειρήνης.

Επισημαίνοντας ότι 33 ευρωβουλευτές από όλο το δημοκρατικό φάσμα, ανάμεσά τους και τρεις από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προτείνουν τον πρωθυπουργό για το Νόμπελ για την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναρωτιέται: "Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, που συνεχίζουν να τον κατηγορούν για "επιζήμια συμφωνία" και "συναλλαγή", άραγε πού τοποθετούνται μέσα στο ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα;". 

Και σημειώνει: "Σε αυτές τις ευρωεκλογές, πρώτιστο καθήκον κάθε προοδευτικού και δημοκράτη Ευρωπαίου πολίτη είναι να νικηθεί η Ακροδεξιά. Άρα, και η πατριδοκαπηλία και ο εθνολαϊκισμός και η εθνικιστική ρητορική που την τρέφουν. Και η ΝΔ δυστυχώς, με τη στάση της στο Μακεδονικό επέλεξε σαφώς να πάρει θέση σε αυτό το στρατόπεδο, που πρέπει να ηττηθεί προς όφελος της Ευρώπης και των αξιών της".

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 04 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.