ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ επέλεξε τον δρόμο του αυτοεξευτελισμού

14:13 - 09 Απρ 2019 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: Η ΝΔ επέλεξε τον δρόμο του αυτοεξευτελισμού
Κλείνει οριστικά ο κύκλος της αέναης καταστροφολογίας της Νέας Δημοκρατίας που τώρα κατανοεί ότι επέλεξε τον δρόμο του αυτοεξευτελισμού», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

Σε ότι αφορά τη Novartis τόνισε ότι κατατρομοκράτησε τις «παλαιές» πολιτικές δυνάμεις. Όπως είπε ενώ επαναλαμβάνουν διαρκώς το ότι σέβονται τη δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της δεν δίστασαν να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν δικαστικούς λειτουργούς και να μιλήσουν για σκευωρία. «Προφανώς είναι πανικόβλητοι», τόνισε. «Όλοι ξέρουν ότι έστηναν δουλειές και υπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με νόμους και κανόνες «Σε μια δημοκρατία τίποτα δεν τους διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες. «Οι αντιδράσεις τους, τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη ελεύθερη στην έρευνα. Οι αθώοι να αθωωθούν και οι υπόλοιποι να δώσουν λόγο για όσα έχουν διαπράξει».

Επανέλαβε ότι η Novartis αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο ελληνικό κράτος καθώς το κόστος υπολογίζεται σε έως και 23 δισεκατομμύρια ευρώ. Αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το ότι για κάποια πολιτικά πρόσωπα η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο λέγοντας ότι δεν του το επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλο. «Μου είναι αδύνατο να σχολιάσω λεπτομέρειες της υπόθεσης που ερευνά η δικαιοσύνη. Ο αρμόδιος εισαγγελέας ερευνά και καταλήγει σε άσκηση ή μη ποινικής δήλωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επέλεξαν την «γραμμή της σκευωρίας» κάτι που προσβάλει την τιμή και την υπόληψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Πετσίτη και την γενική γραμματέα της Αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς κα Ξεπαπαδέα έκανε λόγο για «δήθεν υποθέσεις». Θεωρώ ότι δεν υφίσταται υπόθεση καθώς από την Αρχή έγινε σαφές ότι «ειδήσεις» που παρουσιάστηκαν ήταν διαστρέβλωση στοιχείων. Μίλησε δε για προσπάθεια σπίλωσης. «Για να δέχεται τέτοια επίθεση κάτι καλό έχει κάνει», συμπλήρωσε. Επανέλαβε δε ότι η «υπόθεση Πετσίτη» επανέρχεται κατά καιρούς στην επικαιρότητα προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.