ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Τα επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ της εξόφλησης του ΔΝΤ

11:39 - 10 Απρ 2019 | Πολιτική
Τσακαλώτος: Τα επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ της εξόφλησης του ΔΝΤ
«Όπου στην Ευρώπη υπάρχουν φιλελεύθερες κυβερνήσεις τύπου Μητσοτάκη η μεσαία τάξη έχει μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3.

Για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη επεσήμανε ότι «έχει βασικό στόχο να βοηθήσει όσους έχουν ακίνητο μικρότερης αξίας από το υπόλοιπο του δανείου που παραμένει ανεξόφλητο». «Το βάρος μοιράζεται σε τρεις (τράπεζες, δανειολήπτη, δημόσιο) ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ανθρώπων που θέλουν να εξοφλήσουν, αλλά δεν μπορούν», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως συμφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ότι αφορά τους δανειολήπτες που δυσκολεύονται αλλά είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους «Θέλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις και τη φορολογία και στο ασφαλιστικό που προσπαθεί να βοηθήσει όσους έχουν πρόβλημα ρευστότητας, αλλά και να μην φαίνονται αδικημένοι όσοι είναι συνεπείς».

Για τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Σκοπίων τόνισε ότι «Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι ένα κομμάτι του προβλήματος των Βαλκανίων. Ο κόσμος θα ακούσει τα επιχειρήματα».

Αναφορικά με το ΔΝΤ και την εξόφληση τμήματος των δανείων σχολίασε ότι «Θα δοθεί λύση. Ανταλλάσσεις ακριβό χρέος που λήγει σύντομα με φθηνότερο χρέος που λήγει αργότερα. Τα επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ γιατί βοηθά και την πλευρά των δανειστών να γίνεται περισσότερο βιώσιμο το χρέος», τόνισε. Αναφορικά με τυχόν πολιτικά εμπόδια εκτίμησε ότι «θα επικρατήσει η οικονομική λογική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.