ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστολάκης: Η προμήθεια των S-400 από τους Τούρκους μας ανησυχεί

13:58 - 10 Απρ 2019 | Πολιτική
Αποστολάκης: Η προμήθεια των S-400 από τους Τούρκους μας ανησυχεί
Την προσοχή της στραμμένη στην Τουρκία έχει η ελληνική πλευρά αμέσως μετά την ανακοίνωση για την παράδοση S-400 από την τη Ρωσία στην Τουρκία.

«Η προμήθεια των S-400 από τους Τούρκους μας ανησυχεί από την ώρα που ανακοινώθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, προσθέτοντας: «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε». 

Το νομοσχέδιο του Κογκρέσου για την Ελλάδα

Αισιοδοξία εξέφρασε ο κ. Αποστολάκης σχολιάζοντας το νομοσχέδιο-«πακέτο» που προωθεί το αμερικανικό Κογκρέσο, στο πλαίσιο του οποίου οι γερουσιαστές καλούν τον υπουργό Εξωτερικών να παρουσιάσει «λίστα» των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και άρση του εμπάργκο στην Κύπρο. 

«Η αμερικανική πρωτοβουλία αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της Ελλάδας. Θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους γιατί όλη αυτή η προσπάθεια που κάνει η χώρα μας πιάνει τόπο. Είναι μία ενέργεια που αναδεικνύει την Ελλάδα σε σημαντικό δρώντας για την άμυνα και την ασφάλεια στην περιοχή. Για πρώτη φορά τέθηκε το ζήτημα των παραβιάσεων σε αυτό το επίπεδο, το Κογκρέσο, κάτι το οποίο μας κάνει ακόμη περισσότερο αισιόδοξους», επισήμανε ο κ. Αποστολάκης. 

Οι αρχηγοί 

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στην κριτική που άσκησε ο προκάτοχός του, Πάνος Καμμένος, που χαρακτήρισε «ακροδεξιό» τον νέο αρχηγό ΓΕΣ «Οι αρχηγοί επελέγησαν γιατί ήταν οι καλύτεροι. Πρέπει να τους αφήσουμε να επιτελέσουν το έργο τους γιατί από αυτό θα κριθούν», υπογράμμισε. 

Οι δηλώσεις του κ. Αποστολάκη έγιναν στο περιθώριο των ανακοινώσεων για τη διοργάνωση της αμυντικής έκθεσης DEFEA, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.