ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Πέμπτη κρίνεται η ανανέωση θητείας της εισαγγελέως διαφθοράς

18:13 - 10 Απρ 2019 | Πολιτική
Την Πέμπτη κρίνεται η ανανέωση θητείας της εισαγγελέως διαφθοράς
Στην κρίση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου θα τεθεί αύριο Πέμπτη η διετής ανανέωση ή όχι της θητείας της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπακη.

Το 11μελες δικαστικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο προκειμένου να αποφασίσει εάν θα παραμείνει η κ. Τουλουπακη, η οποία ολοκλήρωσε τη θητεία της, η εάν θα αναλάβει άλλος εισαγγελέας το νευραλγικό "πόστο" της Εισαγγελίας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, ακούγονται τα ονόματα των εισαγγελέων Στάθη  Βεργώνη, ο οποίος είναι Β' Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Χαράλαμπου Τζώνη.

Η κ. Τουλουπακη η οποία εδώ και δύο χρόνια ασχολείται, μεταξύ άλλων, και με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θετική στην ανανέωση της θητείας της στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, για να ολοκληρώσει το έργο της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, άμεσα  αναμένεται η ποινική αποτίμηση για τα τελευταία πέντε πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis, ενώ ήδη από την Παρασκευή το πρωί θα αρχίσει η εξέταση των μη πολιτικών προσώπων , που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλυματος  μαύρου χρήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.