ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά για Brexit: Εύλογη παράταση με προϋπόθεση τις Ευρωεκλογές

19:50 - 10 Απρ 2019 | Πολιτική
Γεννηματά για Brexit: Εύλογη παράταση με προϋπόθεση τις Ευρωεκλογές
Υπέρ μίας εύλογης παράτασης για το Brexit τάχθηκε η Φώφη Γεννηματά, θέτοντας ως προϋπόθεση τη διεξαγωγή ευρωεκλογών. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο ζήτημα προσερχόμενη στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού της Βρετανίας. Δεδομένων των συνθηκών, η συμμετοχή των Βρετανών στις ευρωεκλογές θα αποκαλύψει τι πραγματικά θέλουν τώρα, σχεδόν τρία χρόνια μετά. Πράγμα για το οποίο σήμερα, όλοι μας, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε».

Επεσήμανε ακόμη ότι «η έξοδος του Ην. Βασιλείου δεν αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τις χώρες μέλη ή για την Ένωση. Έχοντας πάντα υπόψη μας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου του 2016. Όσο συνεχίζεται η  συζήτηση για το  Brexit, μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια, τόσο   τροφοδοτούνται ο ευρωσκεπτικισμος και ο εθνολαϊκισμός και δεν μας δίνεται η δυνατότητα  να εστιάσουμε στα ουσιώδη προβλήματα και προκλήσεις  που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ένωσης».

Και κατέληξε λέγοντας: «Θεωρώ λοιπόν ότι  θα πρέπει να διευκολύνουμε το Ην. Βασίλειο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει την αναγκαία παράταση αλλά κάτω από συγκεκριμένες  προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βασικότερη από αυτές είναι οι Ευρωεκλογές στον Ηνωμένο Βασίλειο»

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 10 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.