ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ για Μαξίμου και Αυγή: Είναι πανικόβλητοι μετά το φιάσκο

16:09 - 11 Απρ 2019 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ για Μαξίμου και Αυγή: Είναι πανικόβλητοι μετά το φιάσκο
"Είναι προβοκατόρικο το σημερινό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Γι΄ αυτό και είναι προβοκατόρικο το σημερινό δελτίο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Θα έπρεπε να ντρέπονται ακόμη μια φορά, μια και πρώτοι εμείς ζητήσαμε την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών και ψηφίσαμε θετικά στις σχετικές ψηφοφορίες στη Βουλή. Αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ η ντροπή είναι άγνωστη λέξη. Είναι και ψεύτες και προβοκάτορες. Είναι πανικόβλητοι μετά το φιάσκο", αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ενημερωτικό του σημείωμα υπό τον τίτλο "Είναι και ψεύτες και προβοκάτορες", απαντώντας στο Μεγάρου Μαξίμου και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή, όπου αναφέρεται ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν να σκεπαστεί η υπόθεση Νοvartis με τη μη αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος που αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

"Θέλουμε να ξεκαθαριστεί η αλήθεια και να επικρατήσει πλήρης διαφάνεια" τόνισαν οι Παύλος Χρηστίδης, Σταμάτης Μαλέλης και Βασίλης Κεγκέρογλου, συμμεριζόμενοι τα όσα αναφέρει στη δική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Παρουσιάζοντας στη Χαριλάου Τρικούπη τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την υπόθεση της Νοvartis και την επιδιωκόμενη, όπως ανέφεραν, εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου, καταλόγισαν στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επανέφερε τη σκευωρία της Νοvartis "με ανυπόστατες κατηγορίες, χωρίς κανένα στοιχείο, με μεθοδεύσεις που καθοδηγήθηκαν από τον ίδιο και τον εκφραστή της καραμανλικής συνιστώσας στην κυβέρνηση, με μοναδικό στόχο να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές, για να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής".

Οι κ.κ. Χρηστίδης, Μαλέλης και Κεγκέρογλου τόνισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ του να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό που θα συμπεριλάβει και τη φαρμακευτική δαπάνη και διέψευσαν κατηγορηματικά ότι επιθυμούν ρεβανσισμό. "Μακριά από μας ρεβανσισμός. Ποτέ δεν το δείξαμε. Ούτε για το ΄89. Μιλάμε για νομιμότητα και διαφάνεια. Όχι ρεβάνς, όχι συμψηφισμοί, όχι συγχωροχάρτια", ανέφεραν.

Με τον Β. Κέγκέρογλου να αναφέρει ότι "υπάρχει ασφυκτική πολιορκία της Δικαιοσύνης από την πολιτική ηγεσία που την επηρεάζει", τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ανέφεραν επίσης πως η Δικαιοσύνη δεν έχει καλέσει πάνω από ένα χρόνο τον κ. Φρουζή να καταθέσει και σημειωσαν: "Συμπτώσεις που άλλοι πρέπει να απαντήσουν".

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Σημείωσαν πως υπάρχει σκάνδαλο Novartis που πρέπει να διαλευκανθεί, προσθέτοντας ωστόσο πως "την ίδια ώρα αρνούνται την έρευνα τόσο για το μεγάλο σκάνδαλο της εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009, όσο και για τις ευθύνες των δικών τους υπουργών που έπαιξαν το παιχνίδι των πολυεθνικών του φαρμάκου το 2015".

"Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε το ότι θα αντιμετωπίσουμε επί της ουσίας και θα καταρρίψουμε πλήρως την σκευωρία. Και αυτό ήδη γίνεται πράξη με τις αποστομωτικές απαντήσεις του Α. Λοβέρδου, που απέδειξε ότι οι χειρισμοί του εξυπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον.

Ότι όλα έγιναν με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών. Και όπως ζήτησε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ψηφίσουμε και την αίτηση άρσης ασυλίας", σημείωσαν υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν τίποτε να κρύψουν και τίποτα να φοβηθούν ούτε το Κίνημα Αλλαγής, ούτε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής "μια απλή αναφορά των γεγονότων αποδεικνύει το "στήσιμο"". Και σημειώνει:

"-Την Πέμπτη 4 Απριλίου εμφανίζεται εσπευσμένα μάρτυρας που ΔΕΝ προσθέτει κανένα περαιτέρω αποδεικτικό στοιχείο, απλά επαναλαμβάνει τα γνωστά "μου είπαν", "λεγόταν" και άλλα "σου-ξου-μου" φληναφήματα.

-Την επόμενη μέρα Παρασκευή 5 Απριλίου (ημέρα που τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν ύλη) η εφημερίδα DOCUMENTO με διαφήμισή της προαναγγέλλει αποκάλυψη στο φύλλο της Κυριακής 7 Απριλίου νέας σημαντικής μαρτυρίας στην υπόθεση NOVARTIS με τίτλο "Νέος μάρτυρας για Λοβέρδο... " και μας πληροφορεί για την διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή.

-Την ακριβώς επόμενη μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς με έγγραφο υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελέα Διαφοράς να διαβιβασθεί ο φάκελος στη Βουλή.

-Την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου η Εισαγγελέας Διαφθοράς "μελετά", αντιγράφει αυτολεξεί το πόρισμα και το διαβιβάζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω.

-Κατά ευτυχή σύμπτωση με τους ίδιους -συνήθεις άλλωστε- ιλιγγιώδους ταχύτητας ρυθμούς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή.

Ποιος και τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει;".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.