ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προοδευτική συμμαχία με Αμβρόσιο και... κάτι για την ΕΡΤ

07:08 - 12 Απρ 2019 | Πολιτική
Προοδευτική συμμαχία με Αμβρόσιο και... κάτι για την ΕΡΤ
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλούς λόγους να «ντρέπονται» για την περίοδο της διακυβέρνησής τους. Όσο κι αν προσπαθούν να το ξεχάσουν τα «ναι» στα μνημόνια έχουν πλήξει την αξιοπρέπεια της Αριστεράς. Οι κωλοτούμπες έχουν πονέσει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, η συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο επίσης. Γι’ αυτό και τώρα παίζεται το έργο της «προοδευτικής συμμαχίας». Μόνο που το έργο θα κατέβει σύντομα από τις… αίθουσες, αν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πρωτοκλασάτα ανεβάζουν φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο.

Γι’ αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση από την κοινή εμφάνιση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων, που αυτοχαρακτηρίζεται περήφανα ως φασίστας και στο παρελθόν έχει προκαλέσει με δηλώσεις του ενάντια στους ομοφυλόφιλους και όχι μόνο.

Ο κ. Κουρουμπλής όχι μόνο συναντήθηκε με τον Αμβρόσιο, αλλά ανέβασε και φωτογραφία μαζί του στα social media και πώς να μη συνδέσεις αυτή την κίνηση με το γεγονός ότι κατεβαίνει υποψήφιος στις ευρωεκλογές και αναζητά ψήφους.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε άμεσα με τον πρώην υπουργό, τον «μάλωσε» και του ζήτησε να κατεβάσει τις φωτογραφίες όπως και έγινε. Η… ζημιά είχε όμως ήδη γίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει με λίγα όπλα στη φαρέτρα του, ενόψει εκλογών. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει πως δεν είναι σαν τους άλλους. Πως έχει κοινωνική ατζέντα. Πως δεν χρησιμοποιεί κοινωνικές ομάδες όπως οι ΛΟΑΤΚΙ και οι Ρομά για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά γιατί πραγματικά έχει μία άλλη θεώρηση των πραγμάτων στα ζητήματα αυτά.

Κάνοντας όμως, την προοδευτική συμμαχία με Κόκκαλη, Τζουμάκα και με τον Κουρουμπλή να χαμογελά στο φακό μαζί με τον Αμβρόσιο, δεν πείθει…

«Στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί», είπε για να δικαιολογηθεί, αλλά μάλλον το έκανε χειρότερο. Εννοεί πως θα έδινε «photo opportunity» και στον Μιχαλολιάκο ή τον Ρουπακιά; Καμιά φορά η σιωπή είναι χρυσός.

Άσχετο, αλλά το τελευταίο κολλάει και με τον  Χαράλαμπο Αθανασίου της ΝΔ που πρέπει να διαχωρίσει τον πολιτικό του ρόλο με τον επιστημονικό. Στη Βουλή βρίσκεται ως εκπρόσωπος του λαού και όχι ως συνήγορος υπουργών, που μπλέκονται με μίζες. Η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις και λογικά θα κερδίσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά με τέτοιες γκάφες μπορεί και να μην είναι τελικά τόσο μεγάλη η διαφορά.. Η ΕΡΤ λειτουργεί πράγματι σε πολλές περιπτώσεις ως "όργανο" του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορεί να της χρεώνουν κάθε ατόπημα. Ο κόσμος έχει αυτιά και ακούει.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.