ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η... χαμένη μετάφραση του Blοomberg:Ο Τσίπρας υποστηρίζει τους «μενουμευρωπαίους»!

08:00 - 12 Απρ 2019 | Πολιτική
Η... χαμένη μετάφραση του Blοomberg:Ο Τσίπρας υποστηρίζει τους «μενουμευρωπαίους»!
Το δημοσίευμα του Bloomberg που αναφερόταν στη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο Brexit, στη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, έπαιξε στα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ εστιάζοντας κυρίως στο γεγονός ότι επισημαίνεται πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει το "know how" να ανατρέπει αποτελέσματα δημοψηφισμάτων.

Περισσότερο με περιπαικτικό τρόπο έπαιξε η είδηση, αλλά με focus μόνο σε αυτό το σημείο. Και το κείμενο του Bloomberg είναι αλήθεια πως αδικήθηκε, καθώς είχε ένα ακόμη σημείο ιδιαίτερα αιχμηρό για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, με φλεγματικό χιούμορ θα έλεγε κανείς.

Στο τέλος του κειμένου, με... δεξιοτεχνία είναι αλήθεια ο αρθρογράφος "καρφώνει" τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας πως υπερασπίζεται όσους αντιμαχόταν στη διάρκεια του δημοψηφίσματος του 2015 στην Ελλάδα. Τους λεγόμενους και ως... "μενουμευρωπαίους".

"Ο Τσίπρας είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν τους 6 εκατομμύρια ψηφοφόρους που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το αίτημα για ακύρωση του Brexit", καταλήγει το δημοσίευμα.

Με απλά λόγια ο Τσίπρας υποστηρίζει τους "Μένουμε Ευρώπη", που στη Βρετανία αποκαλούνται «remoaners».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.