ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς: Το συγκρότημα Μαρινάκη ελέγχει και χρηματοδοτεί τη ΝΔ

13:07 - 12 Απρ 2019 | Πολιτική
Παππάς: Το συγκρότημα Μαρινάκη ελέγχει και χρηματοδοτεί τη ΝΔ
«Ευθείες βολές» από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππάς προς τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Πετσίτη. Ανέφερε το όνομα του Ευάγγελου Μαρινάκη, κάνοντας λόγο για προφανή σχέση διαπλοκής ανάμεσα στον επιχειρηματία και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για μία μη υπόθεση. Η Νέα Δημοκρατία μιλά για συναλλαγές ιδιωτών, έχουν ανοίξει κάποιοι λογαριασμοί και θα δούμε τι έχει συμβεί. Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει ένα θέμα που πάει με όλα, σκάνε υποθέσεις με το θέμα των δανείων των κομμάτων, η καταδίκη συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη για υπόθεση παιδεραστίας, η υπόθεση χρηματοδότησης λογαριασμών του από off shore, και ξανανοίγει το ζήτημα Πετσίτη, με δημοσίευμα και μετά ανακοίνωση και έτσι πάει το θέμα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός για την υπόθεση Πετσίτη. Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι μιλάμε για «το συγκρότημα του κ. Μαρινάκη που προφανώς ελέγχει και χρηματοδοτεί τη Νέα Δημοκρατία και είναι διωκόμενος για την υπόθεση του πλοίου που μετέφερε ναρκωτικά», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις της δικηγόρου Αν. Ξεπαπαδέα, ο Ν. Παππάς μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN είπε ότι «η κα Ξεπαπαδέα έδωσε ακριβείς απαντήσεις», τονίζοντας ότι «δεν υφίσταται ζήτημα».

Απαντώντας στο αν έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό την υπόθεση Πετσίτη, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι το ζήτημα συζητήθηκε «αναλυτικά όπως και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και προχωράμε παρακάτω».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι «έχουν δοθεί οι απαντήσεις και είμαστε στην ώρα που ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Έχουμε τώρα την υπόθεση Novartis η οποία σε όλο τον κόσμο πληρώνει πρόστιμα για αδόκιμες πρακτικές και εδώ σηκώνεται αχός», συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε να ανοίγονται λογαριασμοί υπόχρεων πόθεν έσχες και «η Νέα Δημοκρατία έτρεξε προς την έξοδο».

Τηλεοπτικές άδειες

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «δεν άλλαξα ούτε εγώ ούτε η κυβέρνηση την πολιτική της για την αδειοδότηση. Άλλοι κάνουν παροδικά ειρήνη ή ανοίγουν πόλεμο».

«Ο κύκλος των αδειών έχει κλείσει», συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «η κυβέρνηση έχει απολύτως δικαιωθεί, υπήρξε περιορισμένος αριθμός καναλιών, υπήρξε τίμημα και απέδειξε ότι δεν πολιτεύεται με μνησικακία». Απαντώντας προς την αξιωματική αντιπολίτευση και όσους θεωρούν ότι όλα αυτά θα βλάψουν την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι «η μέθοδος των προσωπικών επιθέσεων και η διαπλοκή Μαρινάκη διευκολύνει τη συσπείρωσή μας».

Novartis

Απαντώντας για την υπόθεση Novartis και τη στόχευση πολιτικών στελεχών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «υπήρξε δικαστική εξέλιξη. Εμείς δεν κάναμε εκτίμηση στον αέρα. Η εξέλιξη αυτή ήρθε στη Βουλή, όλα γίνονται κατά τα προβλεπόμενα. Κάποιοι βιάζονται να μιλήσουν για σκευωρίες», συνέχισε ο Ν. Παππάς, «και ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Καθίστε να δούμε τι θα βγει. Εμείς θα πάμε στη Βουλή να ψηφίσουμε υπό το φως της Επιτροπής Δεοντολογίας και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει παρακάτω».

Η χρηματοδότηση Γαβρά

Απαντώντας για τη χρηματοδότηση του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο Κώστας Γαβράς δεν είναι κάποιος που χρειάζεται συστάσεις. Είμαστε χαρούμενοι που γυρίζει μια ταινία που δεν έχει ανάγκη το φυσικό ανάγλυφο της χώρας μας, άρα, να υποχρεούται να έρθει εδώ για γυρίσματα, και όμως έρχεται εδώ που σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει συμπαγές πλαίσιο στήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών».

Εκλογές

Τέλος, απάντησε ότι οι προσωπικές επιθέσεις είναι «κάτι που πρέπει να αναμένει κανείς όταν είναι στην πολιτική», ενώ απαντώντας για τον χρόνο των εκλογών ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το έχει ανάγκη και η χώρα να περάσει στο στάδιο της σταθερότητας».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 12 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.