ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέλη Σάκη Παπαδόπουλου κατά Παππά για Πετσίτη

15:50 - 15 Απρ 2019 | Πολιτική
Βέλη Σάκη Παπαδόπουλου κατά Παππά για Πετσίτη
Σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση αφήνει μέσα απο το άρθρο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος με αφορμή την διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα σκάνδαλα.

Ο κύριος Παπαδόπουλος τονίζει στο άρθρο του, που έχει τίτλο «Ηθικό πλεονέκτημα-Για ποιον;» ότι «γίνεται συζήτηση για το ποιο κόμμα έχει ηθικό πλεονέκτημα και ειδικά για το ποια κόμματα έχουν ηθικά ή διεφθαρμένα στελέχη. Στη συζήτηση αυτή οφείλουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση: κανένα κόμμα δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα. Ακόμη και εκείνα που θα μπορούσαν να το ισχυριστούν στο όνομα του τελικού τους σκοπού, οφείλουν να το αποδείξουν στη βάση των ενδιάμεσων στόχων τους, της τρέχουσας πολιτικής τους, της ενότητας θεωρίας και πράξης. Και αυτό αφορά ακόμη και κομμουνιστικά κόμματα που ξέφυγαν από τον τελικό τους σκοπό, που τα στελέχη τους αλλοτριώθηκαν, που οι επιλογές τους δεν υπηρετούν την ανθρώπινη χειραφέτηση».

Μάλιστα, ο Σάκης Παπαδόπουλος αναφέρεται και στα στελέχη κομμάτων που διεκδικούν το ηθικό πλεονέκτημα. «Ειδικά για τα στελέχη των κομμάτων, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του, η στάση ζωής του. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ‘’υπεράνω πάσης υποψίας υποψίας’’ για δωροδοκία-για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες- για έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης και καταγγελιών για μίζες… Πολύ περισσότερο κανείς δεν μπορεί να βγάλει πορίσματα περί ενόχων και αθώων, περί διεφθαρμένης Δικαιοσύνης, περί ‘’σκευωριών εγκληματικής συμμορίας’’, περί ‘’επίθεσης κατά του πολιτεύματος’’, περί ‘’εσχάτης προδοσίας’’’, όταν τα όργανα της Δικαιοσύνης συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ‘’να έρθουν όλα στο φως’’, να αναζητήσουν την αλήθεια για πρόσωπα ‘’όσο υψηλά κι αν βρίσκονται’’», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.