ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Η τροπολογία για το ιπποδρομιακό στοίχημα στηρίζει 3.500 οικογένειες

12:20 - 16 Απρ 2019 | Πολιτική
Τσακαλώτος: Η τροπολογία για το ιπποδρομιακό στοίχημα στηρίζει 3.500 οικογένειες
Για την τροπολογία που έχει κατατεθεί αναφορικά με την «τροποποίηση - συμπλήρωση παραχώρησης για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος», μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι βοηθά 3.500 οικογένειες. Η συγκεκριμένη τροπολογία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η τροπολογία δεν πέρασε με το χθεσινό νομοσχέδιο επειδή υπήρχε τεχνικό ζήτημα και δεν μπορούσε ο ίδιος να είναι στη Βουλή.

Σήμερα, μιλώντας στη Βουλή σημείωσε πως με την τροπολογία δίνεται λύση στο θέμα, στηρίζονται 3.500 οικογένειες και υπάρχει συναίνεση των μερών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ενοίκιο, καθώς και στα έσοδα, φορολογικά και ασφαλιστικά, που θα έχει το δημόσιο.

Για τη διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση με τις τροπολογίες υπήρξε πολιτική κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια. Απαντώντας στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός επεσήμανε πως «δεν θα ακολουθήσω το ύφος κυρίου Δένδια στη Νέα Δημοκρατία, προφανώς πρέπει να φτάσει στο επίπεδο του κυρίου Γεωργιάδη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.