ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δριμύ κατηγορώ Γεωργιάδη κατά της κυβέρνησης για τον Ιππόδρομο

14:48 - 16 Απρ 2019 | Πολιτική
Δριμύ κατηγορώ Γεωργιάδη κατά της κυβέρνησης για τον Ιππόδρομο
Για «καραμπινάτη απιστία κατά του Δημοσίου» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Στη συζήτηση στη Βουλή, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι με την τροπολογία διαγράφεται πρόνοια της σύμβασης η οποία όριζε ότι το μίσθωμα θα παρέμενε ανεπηρέαστο, κατά τη διάρκεια της συμβατικής διάρκειας μίσθωσης του ακινήτου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Έχετε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει ένα νόμο, το 2015, στον οποίο έχει δεσμευτεί ο επενδυτής ότι εγγυάται το σύνολο των 20 ετών και δεν μπορεί να διεκδικήσει μείωση του μισθώματος. Βάσει αυτού, αν πάτε τον επενδυτή, που τώρα λέει ότι δεν πληρώνει, στο δικαστήριο, του παίρνετε το σύνολο του ποσού των 20 ετών. Αντί να κάνετε αυτό, φέρνετε στη Βουλή μια τέτοια τροπολογία», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ ως υπουργός, αν μου έφερναν τέτοια τροπολογία να υπογράψω, θα τους έλεγα, πάτε μόνοι σας στη φυλακή μην πάμε παρέα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε πως με την τροπολογία, όποιες τυχόν ζημίες έχει ο επενδυτής, αυτές θα συμψηφίζονται με τον ΟΠΑΠ για να πληρωθούν τελικά αυτά από τον Έλληνα φορολογούμενο. «Κάνετε δώρο την παραίτηση του δημοσίου από το δικαίωμα του να προσφύγει στα δικαστήρια για να πάρει όλα τα μισθώματα, του κάνετε δώρο τον συμψηφισμό των ζημιών, του κάνετε δώρο ότι μπορεί να συμψηφίζονται και με τα έργα που θα γίνονται στον ιππόδρομο, τα οποία θα τα πληρώνει επίσης ο πολίτης», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ρε παιδιά, συγνώμη, δεν γράφετε ένα νόμο «Θέλουμε να χαρίσουμε 40 εκατομμύρια, η πρώτη φορά Αριστερά», να τον υπογράψετε φαρδιά πλατιά, να τελειώνουμε;».

«Είστε διάτρητοι πράγματι, και ανοιχτοί και Πετσίτηδες και από όλα. Δεν θέλω κανένας από εσάς να έχει την ψευδαίσθηση πως αυτά διαλανθάνουν της προσοχής μας. Τα παρακολουθούμε όλα. Όποιος βάζει την υπογραφή του σε τέτοια ερεβώδη, θα πάει φυλακή. Να είμαστε συνεννοημένοι. Αυτό είναι καραμπινάτη απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου και τα υπόλοιπα είναι ερευνητέα», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:48 - 16 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.