ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθώωση Τσουκάτου για την υπόθεση Siemens προτείνει η Εισαγγελέας

15:52 - 17 Απρ 2019 | Πολιτική
Αθώωση Τσουκάτου για την υπόθεση Siemens προτείνει η Εισαγγελέας
Να αθωωθεί ο Θεόδωρος Τσουκάτος για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ, στην υπόθεση της Siemens πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό Ελένη Σκεπαρνιά, ο Τσουκάτος έλαβε το ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία, το οποίο δεν πήγε στα ταμεία του κόμματος όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.

Ωστόσο, όπως είπε, επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν από την έρευνα οι αποδέκτες υπάλληλοι των «δώρων», η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του. Μέχρι στιγμής, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν έχει εξακριβωθεί πού κατέληξε η δήθεν χορηγία. Αν δηλαδή, δόθηκε σε άλλα πρόσωπα, ή αν τα πήρε μόνο ο ίδιος. Πάντως, το 1 εκατ. μάρκα δεν διατέθηκε για χρηματισμό υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Παράλληλα, η κ. Σκεπαρνια πρότεινε την αθώωση και των παρένθετων προσώπων, από τους λογαριασμούς των οποίων έφτασαν τα χρήματα στον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Σε δήλωση του ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος ανέφερε: «Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.