ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος για Κοτζιά: Αν τον στηρίξετε, θα πέσει η κυβέρνηση

17:19 - 19 Απρ 2019 | Πολιτική
Καμμένος για Κοτζιά: Αν τον στηρίξετε, θα πέσει η κυβέρνηση
Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών χαρακτήρισε απο το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος την υπόθεση σύναψης σύμβασης για έκδοση βίζας, συμπληρώνοντας πως «τα όργια που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν προηγούμενο. Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη ή του Φρουζή είναι μια απλή Παρασκευή για τον Κοτζιά».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν θα με φιμώσετε. Μου αφαιρέσατε την κοινοβουλευτική ομάδα. Επιχειρήσατε να με εξευτελίσετε», ενώ την προειδοποίησε πως «σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση».

Ο κύριος Καμμένος κατέθεσε μια σειρά emails που όπως υποστήριξε αποτελεί εσωτερική αλληλογραφία στελεχών του υπουργείο Εξωτερικών και αλληλογραφία των αρμόδιων παραγόντων του υπουργείου με εκπροσώπους συγκεκριμένων εταιριών που ήθελαν να πάρουν το έργο. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι συνθέσεις των επιτροπών που θα αποφάσιζαν για την κατάρτιση της προκήρυξης, την εξέταση των προσφυγών κ.α. έγιναν με προσωπικές επιλογές του κ. Κοτζιά», και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως η εταιρεία που αρχικώς είχε απορριφθεί επανεμφανίστηκε στο «κάδρο» και πήρε το έργο ως υπεργολάβος και πως οι υπάλληλοι που την απέρριψαν μπήκαν στο «ψυγείο» ενώ εκείνοι που την επανέφεραν πήραν με εντολή του κ. Κοτζιά προνομιακές μεταθέσεις.

«Στην τελική φάση του διαγωνισμού όσοι πρέσβεις είχαν αντισταθεί στις απόψεις του υπουργού μετατέθηκαν για να μην εμποδίσουν τα σχέδιά του» είπε μεταξύ άλλων.

«Λυπάμαι που το κάνω αλλά υποχρεώνομαι να το κάνω. Καταθέτω τα email που ανακτήθηκαν από το ΥΠΕΞ που δείχνουν ότι πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού, πριν καν συνταχθεί η προκήρυξη, υπάρχει αλληλογραφία με την εταιρία που ήθελε να πάρει το έργο» είπε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως από την αλληλογραφία φαίνεται πως «ο υποψήφιος του διαγωνισμού ετοίμασε την προκήρυξη που θέλει. Σε κάποιο email αναφέρεται: "δες το κείμενο για να προωθηθεί ως τελικό. Αντε και με το καλό. Την Δευτέρα θα δω τον Τόνι" -Ο Τόνι είναι μάλλον ο Πετσίτης του συστήματος».

«Ο Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του υποψηφίου προέδρου της επιτροπής και του υποψηφίου πελάτη» είπε ο ίδιος.

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Καμμένου, ο κ. Βαρεμένος ανέφερε ότι τα έγγραφα (emails κλπ) δεν μπορούν να διανεμηθούν στους βουλευτές καθώς πρέπει να εξεταστεί εάν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανταπάντησε πως «αναλαμβάνω την ευθύνη. Παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία ή ακόμα και από το βουλευτικό αξίωμα αν χρειαστεί. Να τα μοιράσετε στους βουλευτές αλλιώς θα τα κάνω φέιγ βολάν. Αφήστε τα αυτά. Μην καλύπτετε τον Κοτζιά. Θα πάτε σούμπιτοι»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.