ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠτΔ: Έχουμε χρέος να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία

10:20 - 21 Απρ 2019 | Πολιτική
ΠτΔ: Έχουμε χρέος να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία
«Η αποφράδα για τη Δημοκρατία μας ημέρα του εγκληματικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 και η εφτάχρονη τραγωδία της δικτατορίας που ακολούθησε, η οποία με την αδίστακτη εγκληματική δράση της έπληξε ακόμη και τον Εθνικό μας Κορμό, πρέπει να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην ιστορική μας μνήμη και να μας διδάσκουν» αναφέρει σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 52 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ιδίως δε ενόψει των κρίσιμων προσεχών Ευρωεκλογών, επισημαίνει ο κ. Παυλόπουλος, «εμείς, οι Έλληνες, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών αυτού του ζοφερού παρελθόντος, έχουμε χρέος να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία τόσο στη χώρα μας όσο και στη Μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, υψώνοντας με την ξεκάθαρη ετυμηγορία μας "τείχος" αδιαπραγμάτευτης αντίστασης εναντίον όλων εκείνων, οι οποίοι επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, τους δημοκρατικούς θεσμούς εν γένει καθώς και αυτό τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν, να υπερασπιζόμαστε ενωμένοι την πατρίδα, την ελευθερία μας, τα εθνικά μας θέματα και δίκαια

«Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, να υπερασπιζόμαστε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, την πατρίδα, την ελευθερία μας, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο Μεσολόγγι, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα των ελεύθερων πολιορκημένων του Μεσολογγίου, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο και τη διεθνή κοινότητα.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Οι αθάνατοι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι από εδώ, το εμβληματικό στην διαδρομή του χρόνου Μεσολόγγι, μας διδάσκουν και μας εμπνέουν διαχρονικώς.

Πριν απ' όλους, οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν όλους εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, να υπερασπιζόμαστε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, την πατρίδα, την ελευθερία μας, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Τον δρόμο για την εκπλήρωση αυτού του χρέους μας τον δείχνει ο εθνικός μας ποιητής, ο Διονύσιος Σολωμός, με τον στίχο: "Πάντ' ανοιχτά, πάντ' άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου".

Διδάσκουν όμως και εμπνέουν, ιδίως στους σημερινούς κρίσιμους και ταραγμένους καιρούς για την ανθρωπότητα εν γένει, και την διεθνή κοινότητα, την ανάγκη να στρατευθούν όλοι οι λαοί προκειμένου να υπερασπισθούμε, πάνω στην βάση του συνόλου του διεθνούς δικαίου, τον άνθρωπο, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη και πρωτίστως την κοινωνική δικαιοσύνη.

Επιπλέον -και κατ' εξοχήν αυτή την περίοδο, κατά την οποία κρίνεται το μέλλον της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας- διδάσκουν και εμπνέουν κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο την ανάγκη υπεράσπισης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος έναντι εκείνων που το επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, και ταυτόχρονα δυστυχώς επιβουλεύονται την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 21 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.