ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρούσεις πυροδοτεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

11:06 - 23 Απρ 2019 | Πολιτική
Συγκρούσεις πυροδοτεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Έντονο κλίμα επικρατεί στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές να αφορούν στον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια, ενώ οι τροπολογίες προκαλούν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Οι βουλευτικές τροπολογίες προβλέπουν την ίδρυση: τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος (του Γ. Γκιόλα), τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (των Θ. Τζάκρη και Γ. Σηφάκη), τμήματος Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Κοζάνη και τμήματος Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα (των Θ. Μουμουλίδη, Μ. Δημητριάδη και Κ. Σέλτσα).

"Ας μην κάνουμε σπέκουλα" είπε προς την αντιπολίτευση ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σημειώνοντας πως για τα τμήματα στην Φλώρινα και στην Κοζάνη υπήρξε συνεννόηση με την πρυτανεία, για το τμήμα στην Έδεσσα έγινε συνεννόηση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και για το Άργος ενημερώθηκε η πρυτανεία και ίσως έπρεπε να έχει ενσωματωθεί από την αρχή στο νομοσχέδιο.

Στα “ρουσφέτια” αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης,σχολιάζοντας και τις βουλευτικές τροπολογίες που έχουν γίνει δεκτές. “Θα μου εξηγήσετε γιατί φτιάχνετε τμήματα με τροπολογίες βουλευτών;” σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ άσκησε κριτική στο σύνολο των επιχειρούμενων παρεμβάσεων στην παιδεία.

“Είναι ρουσφετολογία όταν ένας υπουργός πιέζεται από βουλευτές αλλά δεν είναι ρουσφετολογία όταν ένα κόμμα πιέζεται από επιχειρηματίες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;” σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου. “Διαφωνίες σε μείζονα νομοσχέδια μπορεί να υπάρχουν αλλά αυτή η ισοπεδωτική αντιμετώπιση ένα πράγμα σημαίνει: θέλετε ιδιωτική εκπαίδευση” είπε.

Για “πινγκ πονγκ” μεταξύ των δύο κομμάτων – δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας- έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. “Είστε στο ίδιο τραπέζι που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος να σημειωθεί πως το Κίνημα Αλλαγής έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση στην Ολομέλεια με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να επισημαίνει πως “αρνούμαστε να συμπράξουμε σε ένα θεσμικό έγκλημα που διαλύει το λύκειο”. Επεσήμανε δε, πως “μετά τις εκλογές θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να καταργηθεί το έκτρωμα Γαβρόγλου και να ξεκινήσει διάλογος”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.