ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πέρασε» από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

14:37 - 23 Απρ 2019 | Πολιτική
«Πέρασε» από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Με 147 «ναι» και 100 «όχι» ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας »Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Το νομοσχέδιο πυροδότησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, στις οποίες απάντησε σε κάποιες περιπτώσεις ο Υπουργός Παιδείας. 

«Εκτρωματικό» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Κατά την παρέμβασή του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας πως «βγάζει όλα τα ιδεολογικά του απωθημένα και ιδρύει τμήματα για ιδεολογικούς λόγους».

«Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς κατέθεσε την ομιλία του για την Παιδεία στα πρακτικά. Θα σας παρακαλέσω να μου τη φέρετε να τη διαβάσω» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, παίρνοντας τον λόγο μετά την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ.

«Επειδή σας παρακολούθησα όμως κ. Μητσοτάκη, και επειδή άκουσα να μιλάτε για αξιοπρέπεια και ήθος και δημόσιο λόγο, αν διαβάζω σωστά, από την Κύπρο είπατε το εξής: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για τέσσερα χρόνια, μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες". Ή έχετε πλήρη άγνοια ή το κάνετε συνειδητά. Και στις δύο περιπτώσεις, το ανέκδοτο της ημέρας είναι η έννοια αξιοπρέπεια και ήθος στο δημόσιο λόγο μετά από αυτά» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε «Αποχωρήσαμε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου που δίνει τη χαριστική βολή στην εκπαίδευση. Απαξιώνει το Λύκειο, διαλύει την Τεχνολογική Εκπαίδευση, κάνει διαβλητό το εξεταστικό σύστημα και φοιτητές δύο ταχυτήτων. Δημιουργεί εξαρτημένους νέους, χωρίς εφόδια. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ζει ο ελληνικός λαός στην ανασφάλεια και στον φόβο. Αυτό το έκτρωμα, δεν διορθώνεται. Καταργείται. Η νέα γενιά μας αξίζει καλύτερα».

«Για πέταμα είναι όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου» για την Παιδεία, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής και τόνισε ότι «Η Παιδεία είναι ένας τομέας που και στα πιο υποβαθμισμένα δημοκρατικά κράτη επιχειρείται μια συναίνεση. Στην Παιδεία δεν πρέπει να υπάρχουν αιφνιδιασμοί και αλλαγές νόμων εν μέσω του έτους».

Νωρίτερα, κόντρα είχε προκληθεί ανάμεσα στη Σία Αναγνωστοπούλου και τον Μάκη Βορίδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.