ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Ο Μαδούρο της Ελλάδας αγωνιά για τη Βενεζουέλα

14:37 - 02 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Κικίλιας: Ο Μαδούρο της Ελλάδας αγωνιά για τη Βενεζουέλα
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο Μαδούρο της Ελλάδας αγωνιά για τη Βενεζουέλα. Δυστυχώς όχι για το λαό της, αλλά για το καθεστώς της. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός ηγέτης της Ευρώπης που εξακολουθεί να στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο. Προσπαθούμε ακόμα να καταλάβουμε γιατί το κάνει με τέτοια ζέση. Προφανώς τώρα που το καθεστώς καταρρέει, θα αποκαλυφθούν διάφορα και θα μάθουμε ποιος ήταν ο λόγος που πηγαινοέρχονταν τα κυβερνητικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας στην Αθήνα», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας, συμπληρώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ζητά να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, Podemos και του καθεστώτος Μαδούρο και οι πιθανές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, χρηματοδοτήσεις».

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη, που θα καταθέσει η Ν.Δ., ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «είναι αποκλειστικό προνόμιο του κ. Τσίπρα να φορτωθεί στην πλάτη του τον κ. Πολάκη και να μας δικαιώσει λέγοντας «εγώ είμαι ο Πολάκης και ο Πολάκης είμαι εγώ». Από τη στιγμή που μετατρέπει σε συνολική συμπεριφορά ΣΥΡΙΖΑ την υβριστική και ντροπιαστική συμπεριφορά απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, θα πάμε στη Βουλή και θα πει ενώπιον του ελληνικού λαού τα επιχειρήματά του για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης της αριστεράς και της προόδου, απέναντι σε έναν άξιο επιστήμονα συνάνθρωπό μας με αναπηρία».

Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας μπορεί να τρέξει, αλλά δε μπορεί να κρυφτεί. Οι εκλογές έρχονται. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου οι συμπολίτες μας θα στείλουν εκκωφαντικό μήνυμα σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ, σε αυτούς που έκλεισαν τις τράπεζες, που χρέωσαν 200 δις στις πλάτες του ελληνικού λαού, που υπερφορολόγησαν τους πάντες και διέλυσαν τη μεσαία τάξη. Αν ο πρωθυπουργός ξαναμετρώντας τα κουκιά, πιστέψει ότι το φθινόπωρο θα είναι πιο οδυνηρό το πολιτικό ράπισμα και φέρει τις εθνικές εκλογές Μάιο ή Ιούνιο, καλώς να τις φέρει». «Στις τέσσερις κάλπες του 2019, η Νέα Δημοκρατία θα σημειώσει τέσσερις νίκες και θα αποδοκιμαστεί από τους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές του», είπε ο κ. Κικίλιας.

Για την τροπολογία που θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για τη μη μείωση του αφορολόγητου, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. σημείωσε ότι «είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση σπρώχνει κάτω από το χαλί όλα τα προβλήματα που δημιούργησε και διόγκωσε, έτσι ώστε να τα κληρονομήσει η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι τέτοιο είναι εθνικά επιζήμιο. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε και ψήφισε τη μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή την απώλεια στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων πάνω από 650 ευρώ. Όσα βλέπουμε στις περιοδείες του είναι ο πανικός του και η προσπάθεια να μαζέψει τη διαφορά από τη Ν.Δ.». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει την τροπολογία για τη μείωση του αφορολόγητου. Θα τη στηρίξει ο κ. Τσίπρας;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.