ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Υπάρχουν χρήματα για Δημοτική Αγορά και Πολεμικό Μουσείο Χανίων

12:40 - 03 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Σταθάκης: Υπάρχουν χρήματα για Δημοτική Αγορά και Πολεμικό Μουσείο Χανίων
Διασφαλισμένη είναι η χρηματοδότηση σημαντικών έργων για την πόλη των Χανίων σύμφωνα με όσα είπε στον SUPER FM 89,6, o Χανιώτης Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ενόψει και της επικείμενης ομιλίας του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου.

Όπως τόνισε για τα έργα της Αγοράς και του Μουσείου των Χανίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν κανονικά κωδικοί, που ενεργοποιούνται με την έναρξη των έργων, «αλλά χρειάζεται μία διαδικασία, αφού πρέπει να γίνουν πρώτα διαγωνισμοί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2015 ο Γιώργος Σταθάκης είχε ανακοινώσει παρουσία των τοπικών αρχών όπου και ανήκει η Αγορά, τη χρηματοδότηση του έργου για την αποκατάσταση του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 5 εκατομμυρίων. Ωστόσο το έργο λόγω καθυστερήσεων στη σύνταξη μελέτης ή και διαφορετικών προσεγγίσεων για τον τρόπο αποκατάστασης (τμηματική ή ολική)  έχει παραμείνει εκκρεμές.

Αντίστοιχα, όπως τόνισε, και για την αποκατάσταση του Πολεμικού Μουσείου υπάρχουν κωδικοί χρηματοδότησης φτάνει οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως και στη Δημοτική Αγορά να τρέξουν τις διαδικασίες. Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης πέρυσι μετά την πυρκαγιά στο Πολεμικό Μουσείο είχε δεσμευτεί να δοθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου των ιταλικών στρατώνων που στέγαζε το Πολεμικό Μουσείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 03 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.