ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Θα λάβουμε 5% και θα εκλέξουμε δύο ευρωβουλευτές

14:39 - 03 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Περιοδεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και σήμερα από την Καβάλα αναφέρθηκε στις αρχές που προωθεί το κόμμα βάσει και των αξιών της ευρωπαϊκής αναγέννησης που προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τόνισε πως το μήνυμα των επικείμενων ευρωεκλογών για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι διπλό, "πρώτον να μην παραδοθούν στο δικομματισμό, δίνοντας φωνή και σε μικρότερα κόμματα και δεύτερον η Ελλάδα μετά από μια καραντίνα στην οποία βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια να πρωταγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας τις αρχές της ευρωπαϊκής αναγέννησης που προωθεί το Ποτάμι".

Οικονομία

"Η οικονομία", τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, "είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί σήμερα τους Έλληνες πολίτες μαζί με τους υψηλούς φόρους που καταβάλλουν, τις αυξημένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και τη μαύρη εργασία των παιδιών τους". Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας θα προέλθει μόνο με δύο τρόπους. "ο πρώτος είναι η μείωση του κομματικού κράτους και του πολιτικού χρήματος. Ο δεύτερος είναι να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα στη νέα γενιά, στους νέους ανθρώπους, να σπουδάσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα,, χωρίς να χρειάζεται να φεύγουν στο εξωτερικό", όπως είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Συμφωνία των Πρεσπών

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση που κράτησε το Ποτάμι, υποστήριξε ότι εκείνο που φαίνεται μέσα από τις συζητήσεις και τις επαφές που είχε με πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι ότι η συμφωνία δεν είναι το σημαντικότερο θέμα που τους απασχολεί όσο τουλάχιστον είναι η οικονομία. Επισήμανε, ωστόσο, ότι αντί ένα εθνικό θέμα να σταθεί αφορμή για κοινή συμφωνία και συνεννόηση στο εσωτερικό της χώρας, ήταν αφορμή για διχασμό κυρίως με ευθύνη των δυο μεγάλων κομμάτων. "Εμείς, ταχθήκαμε με τη λύση αυτού του προβλήματος εκτιμώντας ποια είναι η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο κόσμος, χρόνια τώρα, ονόμαζε τη γειτονική χώρα Μακεδονία. Με τη συμφωνία που έγινε καταφέραμε να πάρουμε το όνομα πίσω. Η ιστορία της Μακεδονίας ανήκει πλέον στους Έλληνες", τόνισε. Διευκρίνισε, πάντως, ότι σε έναν πόλεμο, ή μια συμφωνία "δεν τα κερδίζεις όλα. Ίσως κερδίζαμε περισσότερα αν είχαμε συνεννόηση στο εσωτερικό. Πάντως, μια μάχη κερδήθηκε κι αυτή είναι ότι πλέον η γειτονική χώρα δε λέγεται Μακεδονία, τώρα πρέπει να κερδίσουμε και τις άλλες μάχες όπως είναι αυτή της διασφάλισης των προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία".

Μάτι

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ρωτήθηκε και για τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν αναφορικά με τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς του περσινού καλοκαιρού στο Μάτι, σημειώνοντας με έμφαση ότι "η πρωτοφανής αυτή τραγωδία έχει δυο ενόχους: Ο πρώτος είναι η αδυναμία και η ανικανότητα των κυβερνητικών λειτουργών να συντονίσουν την επιχείρηση που ήταν σε εξέλιξή. Ο δεύτερος ένοχος είναι ο κρατικός μηχανισμός που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει γιατί δομήθηκε με ρουσφέτια και έλλειψη αξιοκρατίας. Είναι προσβλητικά τα όσα ακούστηκαν από τους πυροσβέστες. Είναι ντροπή για μια σύγχρονη χώρα να έχει ένα τέτοιο τραγικό αποτέλεσμα από μια φυσική καταστροφή. Η Εισαγγελία πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρή με όλους τους εμπλεκόμενους".

Εκλογές

Ο κ. Θεοδωράκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις επικείμενες εκλογές το Ποτάμι θα λάβει ποσοστό 5% και θα εκλέξει δυο ευρωβουλευτές. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τις "καινούργιες φωνές" μέσα στην Ευρωβουλή και όχι τα "παλαιά καθεστώτα", ενώ τάχθηκε αντίθετος σε αυτό που υιοθετούν τα μεγάλα κόμματα, ότι οι Ευρωεκλογές είναι ο πρώτος γύρος των εθνικών εκλογών όποτε αυτές γίνουν, λέγοντας ότι μια τέτοια αντίληψη είναι "προσβολή στην Ευρώπη, είναι προσβολή της ψήφου των πολιτών".

Ολοκληρώνοντας, παρουσίασε τους τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές που τον συνοδεύουν σε αυτή την περιοδεία. Είναι οι Γιάννης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κακλίκης, Γιώργος Κορκόβελος και η Τάνια Παλαμίδη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 03 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.