ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωράκης: Υπέρ του ρεύματος Μακρόν το Ποτάμι

09:55 - 04 Μαϊ 2019 | Πολιτική
«Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα μπροστά, εάν δεν κινηθεί, θα σαπίσει», είπε από την Ξάνθη ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι 6. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους για αντιευρωπαϊκό κλίμα και καλλιέργεια της λογικής πως για όλα φταίει η Ευρώπη, την ίδια ώρα που οι υπουργοί των κυβερνήσεων τους έλεγαν στους Έλληνες: «Εγώ δεν θα σου έκοβα τίποτα, η Ευρώπη μου λέει να τα κόψω».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη διάλογο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων και ξεκαθάρισε πως πρόβλημα στην Ευρώπη δεν δημιουργούν μόνο οι ακροδεξιοί, με τους οποίους ο κ. Τσίπρας τώρα συγκρούεται μετά από τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης μαζί τους, αλλά «και τα δημαγωγικά και λαϊκίστικα στοιχεία που και ο ίδιος εξέφρασε». Παράλληλα, αναφερόμενος στη ΝΔ, είπε ότι για τον κ. Μητσοτάκη οι ευρωεκλογές αποτελούν «το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα που θα ξανακάνει υπουργούς τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη».

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως η ατζέντα του εκλεκτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι προφανώς εναντίον των Ελλήνων και αναρωτήθηκε το λόγο που η ΝΔ επενδύει πάνω σε «έναν άνθρωπο που εκφράζει πολύ συντηρητικές απόψεις και έχει ελληνοφοβία».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο μία μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, απάντησε: «Η δύναμή σου δεν εξαρτάται μόνο από τον πληθυσμό σου, αλλά από τις μεγάλες ή μικρές συμμαχίες σου. Ψηφίζοντας Ευρωβουλευτές συνδιαμορφώνεις την ηγεσία της Ευρώπης.»

Τέλος, επαναδιακήρυξε την συστράτευση του Ποταμιού με την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση του Προέδρου Μακρόν στην οποία πρόσφατα εντάχθηκαν και οι φιλελεύθεροι δημιουργώντας μια μαγιά στην Ευρώπη από μεγάλες και μικρότερες δυνάμεις με πίστη στις ίδιες οικονομικές αρχές. «Μας ενδιαφέρει η ενίσχυση του ρεύματος Μακρόν στην Ε.Ε.», είπε και αποκάλυψε πως είναι οπαδός του παλιού συνθήματος «Ελλάς, Γαλλία, Συμμαχία».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.