ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Debate θα κάνουμε στις εθνικές εκλογές

12:50 - 04 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Debate θα κάνουμε στις εθνικές εκλογές
«Την απάντηση ο κ. Τσίπραςθα την πάρει από τους Έλληνες. Με αυτούς θα κάνει debate τώρα. Ας μην ανησυχεί. Στις εθνικές εκλογές, άλλωστε, θα συζητήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ευχαρίστως να μιλήσω, σε ξεχωριστό debate, με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος γιατί δεύτερο κόμμα θα είναι ο κ. Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για debate.

«Συνιστώ λοιπόν στον κ. Τσίπρα λιγότερο εκνευρισμό και περισσότερη υπομονή. Να σταματήσει αυτό το παραμύθι του τηλετζόγου που θέλει κάθε ανεύθυνος που απλά δεν έχει τίποτα να χάσει. Έχει κι άλλη επιλογή βέβαια, να προκηρύξει γρήγορα εθνικές κάλπες ώστε να χαρεί άμεσα τις τηλεοπτικές στιγμές που αναζητά. Φοβάμαι όμως ότι και πάλι παίζει με τις εντυπώσεις» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε την κρισιμότητα αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών, σημειώνοντας ότι «το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τόσο εμφατικό ώστε να δρομολογήσει την αλλαγή».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε παράλληλα δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Πολάκη, αλλά και τη στήριξή του στο καθεστώς Μαδούρο.  «Χωρίς άποψη για την Ευρώπη του αύριο, δεν τολμά να υπερασπιστεί ούτε καν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της. Προτιμά να συμπαραστέκεται στον Μαδούρο που τσακίζει κάτω απ' τα τανκς πολίτες που τρέφονται πλέον με ζωοτροφές» είπε.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας θύμισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. καθιέρωσε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και πρόσθεσε ότι δεσμεύεται να το αυξήσει. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να ψηφίσει την τροπολογία, που θα καταθέσει η Ν.Δ. για την κατάργηση του μέτρου μείωσης του αφορολόγητου ορίου, που εκείνος ψήφισε. Σημείωσε επίσης πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρώτο μίλησε για την ανάγκη να μειωθούν οι στόχοι για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα- κάτι που απέρριψε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Τον ενοχλούν όλα αυτά τον κ. Τσίπρα» σχολίασε, προσθέτοντας πως αυτό συμβαίνει γιατί του χαλούν το αφήγημα. «Η Ν.Δ. την οποία περιγράφει δεν υπάρχει... Η Ν.Δ. είναι ένα πλατύ, λαϊκό κόμμα» είπε. Εξαπολύοντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, τον κάλεσε να «σταματήσει το παιχνίδι του τηλετζόγου» και το «αίτημα για κοκκορομαχία» και αν θέλει πραγματικά να κριθεί, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. 

Επανέλαβε ακόμη ότι στόχος της Ν.Δ. είναι λιγότεροι φόροι και περισσότερες δουλειές.

«Ο πολίτης γνωρίζει πως ο κ. Τσίπρας τον φτώχυνε με 29 πρόσθετους φόρους. Είναι στη θητεία της δικής του κυβέρνησης που χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με μισθούς 330 ευρώ» σχολίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και απαντώντας στην κριτική ότι σχετίζεται με την ελίτ, τόνισε: «Γνωρίζει ότι με τις ελίτ είναι ο ίδιος, που έκοψε το ΕΚΑΣ Αλλά έβαλε τον Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον μόνο άνθρωπο που έχει «παππού αλλά όχι πατέρα» για τον οποίο δεν ακούω τίποτα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θέλει μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη, που θα πρωταγωνιστεί στη μάχη κατά κάθε είδους λαϊκισμού. «Μόνο οι σύγχρονες κεντροδεξιές δυνάμεις μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στα άκρα και τον λαϊκισμό και να μιλούν για μία ανοιχτή, αλλά ασφαλή Ευρώπη». Σημείωσε επίσης πως η Ν.Δ. στηρίζει ξεκάθαρα τον Μάνφρεντ Βέμπερ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει και εκείνος ποιον στηρίζει: τους Αριστερούς στους οποίους επισήμως ανήκει στο Ευρωκοινοβούλιο η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή τους Σοσιαλδημοκράτες, στους οποίους επιχειρεί άνοιγμα, μετά και την πρόσφατη νίκη τους στην Ισπανία, που επιχείρησε να εκμεταλλευθεί;

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις εκλογές, ψηφίζοντας τόσο για τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης όσο και για εκείνους του Ευρωκοινοβουλίου. «Καταδικάζω την κυβέρνηση τώρα, σημαίνει ψηφίζω μόνο Ν.Δ. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση κάθε πολίτη -παντού στη χώρα» είπε. Σημείωσε επίσης ότι η καμπάνια της Ν.Δ. θα είναι μία διπλή εξόρμηση αλήθειας: «Από τη μία πλευρά θα απαντάμε στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας τα ψέματα που είπε και τα δεινά που έφερε στη χώρα και από την άλλη,με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, θα προβάλουμε σταθερά το δικό μας θετικό προγραμματικό λόγο» εξήγησε. «Η νίκη είναι κοντά. Στις 26 Μαΐου πρέπει να την κάνουμε πραγματικότητα» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας έγινε στιγμαία διακοπή ρεύματος, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να σχολιάζει με χιουμοριστική διάθεση: «Με το που είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης, έπεσαν τα φώτα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.