ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ: Αδιαφορία του υπουργείου Πολάκη για χρηματοδότηση του «Σταύρος Νιάρχος»

17:39 - 05 Μαϊ 2019 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ: Αδιαφορία του υπουργείου Πολάκη για χρηματοδότηση του «Σταύρος Νιάρχος»
Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του υπουργείου Υγείας, εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την απώλεια χορηγίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

«Η αδιαφορία του υπουργείου Πολάκη για τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εφόσον απαιτούσε μελέτη, σχέδιο και μη ελεγχόμενη υλοποίηση ήταν μια προδιαγεγραμμένη συνειδητή επιλογή», επισημαίνει ο τομέας Υγείας του ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

Ό,τι δεν εμπίπτει στο «Σχέδιο Κλουζό» για ποινικοποίηση των πάντων ή έλεγχο από τους «κολλητούς», είναι απορριπτέο από το «Σύστημα».

Η καταπολέμηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και η  προστασία της δημόσιας υγείας όμως, απαιτεί στρατηγική, επιστημονική προσέγγιση και στοχοπροσήλωση και τα τρία είναι ασύμβατα με την κυβέρνηση Πολάκη - Τσίπρα που κατέστρεψε το ΚΕΕΛΠΝΟ και το μετέτρεψε σε Εθνικό Οργανισμό Διάλυσης Υγείας.

Είτε πρόκειται για τη γρίπη το 2015 και το 2018-19 είτε πρόκειται για την ιλαρά, είτε αφορά τις υπηρεσίες υγείας για τους μετανάστες, είτε αφορά τις ενδονοσοκομειακές  λοιμώξεις, το αποτέλεσμα είναι ίδιο, ανικανότητα και αναλγησία.

Και για τη προστασία της δημόσιας υγείας η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και εθνική συνεννόηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.