ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός είναι φασισμός-Κατατέθηκε η πρόταση μομφής

18:06 - 06 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός είναι φασισμός-Κατατέθηκε η πρόταση μομφής
Πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη «θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο», τονίζοντας πως «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό».

«Η χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής προκάλεσε, δικαίως, την οργή των πολιτών. Η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο. Η αυταρχική συμπεριφορά ενός βουλευτή που, αντί να απολογείται  και να ζητάει συγνώμη, καταφεύγει σε ύβρεις, ξεσηκώνει το φιλότιμο των Ελλήνων» τόνισε σε πρώτη φάση ο κ. Μητσοτάκης.

«Εντελώς απρόκλητα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιεύει το ΦΕΚ του νόμιμου διορισμού Κυμπουρόπουλου ως ψυχιάτρου. Και τι του ζητά σε αγοραίο ύφος; "Αφού δεν θέλεις χάρες, ας στεκόσουν και εσύ στην ουρά για το ΕΣΥ όπως οι άλλοι γιατροί". Είχε το θράσος μάλιστα ο κ. Πολάκης να πει στο Στέλιο ότι θα έπρεπε να ντρέπεται. Αποσιωπώντας, μάλιστα, ότι αυτός ο αριστούχος της Ιατρικής πέρασε 7 αξιολογήσεις πριν ασκήσει το δικαίωμά του στην εργασία ως ΑΜΕΑ, διαστρεβλώνει ταυτόχρονα την ουσία της θέσης του» επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε «γιατί άλλο έλεγε ο Στέλιος: έλεγε ότι δεν αρκούν οι θετικές διακρίσεις. Αλλά ότι χρειάζεται μία συνολική αλλαγή κουλτούρας απέναντι στα άτομα με αναπηρία».

«Τσίπρας και Πολάκης ένα και το αυτό»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ως «θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο». «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός, μας είπε. "Και την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης". Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός.  Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή. Είναι ο πολιτικός που παρανομεί, πυροβολώντας, κρατώντας διπλά βιβλία ή ακυρώνοντας διαγωνισμούς με το έτσι θέλω».

«Απέκρυψαν τα θύματα στο Μάτι»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Μάτι λέγοντας πως «ο Παύλος Πολάκης, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα απέκρυψαν τα θύματα που ήξερε ότι υπήρχαν στο Μάτι».

«Ας μη φοβόμαστε, λοιπόν, τις λέξεις. Ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας» συνέχισε.

Αιχμές για Θεοχαρόπουλο

«Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη; Κύριε Θεοχαρόπουλε, σας εύχομαι να απολαύσετε τις λίγες εβδομάδες που θα μείνετε στο πόστο σας. Χαρείτε το, γιατί για να φτάσατε εκεί κάνατε πολλά: Ως αρχηγός ενός κόμματος διοριστήκατε βουλευτής άλλου κόμματος για να προσχωρήσετε τελικά στη δύναμη ενός τρίτου κόμματος. Κι είστε ο μόνος υπουργός κυβέρνησης την οποία προ μηνών εσείς ο ίδιος είχατε καταψηφίσει» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb...  Τώρα που όλα αυτά τα διλήμματα κατέρρευσαν έμεινε ένα άλλο απλό δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη.Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων. Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου» ήταν το καταληκτικό σχόλιο του κ. Μητσοτάκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.