ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι χαμένη ψήφος

22:15 - 08 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Γεννηματά: Ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι χαμένη ψήφος
Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ψήφος στον «fake δικομματισμό» είναι «χαμένη» τόνισε και υπογράμμισε ότι επιλέγοντας το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές δίνεται «μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη και την Ελλάδα».

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά δεν θα επιτρέψουμε η ΝΔ να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις ευρωεκλογές», επισήμανε.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είστε οι δύο όψεις της συντήρησης. Μην πληγώνετε την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και αναφερόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «ο κ. Τσίπρας ήρθε να ζητήσει τη στήριξη της παρδαλής περιστασιακής πλειοψηφίας του».

«Κυβέρνηση αριστερή στα λόγια και δεξιά στην πράξη»

«Με την μετατροπή όμως της πρότασης μομφής κατά Πολάκη, από τον Πρωθυπουργό σε ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ταυτίζει την Κυβέρνησή του, τα στελέχη του με τον Πολακισμό», ανέφερε η κα Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι «είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή, αριστερή στα λόγια, δεξιά στην πράξη. Με τις επιλογές τους καταδικάζουν την ελληνική οικονομία σε αργό θάνατο».

Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, ενώ στην οικονομία, παρέδωσε την Ελλάδα στην επιτροπεία με δυσβάσταχτους όρους.

Αναφερόμενη στον αρχηγό της ΝΔ, δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τη συζήτηση «γιατί βρήκε την ευκαιρία να κρατήσει ζωντανό τον ετοιμόρροπο fake δικομματισμό».

«Πήρατε 10 και δίνετε 1»

Εν συνεχεία μίλησε για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «μπροστά στο φάσμα της ήττας ανασύρατε τα περίφημα θετικά μέτρα» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους πήρατε. Αλλά πήρατε 10 και δίνετε 1 και δίνετε ως ενέχυρο στους δανειστές τα λεφτά που πήρατε με αφαίμαξη από τους Έλληνες πολίτες».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησε συστηματικά τους Έλληνες και ειδικά τη μεσαία τάξη, ότι στην παιδεία διέλυσε τα λύκεια, την τεχνολογική εκπαίδευση, στην υγεία διαλύετε τα νοσοκομεία και πως «ο Πολακισμός είναι η αναλγησία και ο κυνισμός, η νοοτροπία που δείξατε και στο Μάτι».

«Καθεστωτικές πολιτικές στο όνομα της Αριστεράς»

Εν συνεχεία υπογράμμισε ότι «διακριθήκατε για τις καθεστωτικές σας πολιτικές στο όνομα της Αριστεράς και της προόδου. Καταπατήσατε τη διάκριση των εξουσιών, χρησιμοποιήσατε τους θεσμούς» και συνέχισε λέγοντας: «Ο ελληνικός λαός δεν σας ήθελε γεφυροποιό κάθε είδους συναλλαγής. Ήρθατε ως "η πρώτη φορά Αριστερά" και φεύγετε ως 'Νέα Δεξιά"».

Ακολούθως, υποστήριξε ότι «η ΝΔ κ. ο κ. Μητσοτάκης θέλουν να κόψουν τις κοινωνικές δαπάνες. Προκαλώ κυβέρνηση και ΝΔ να ψηφίσουν την πρόταση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, τον νόμο που θα προστατέψει το εισόδημα» και υπενθύμισε ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ εφάρμοσαν την κοινωνική πολιτική της ισότιμης ενσωμάτωσης των ΑΜΕΑ σε όλους τος τομείς.

«Μήνυμα αλλαγής σε Ελλάδα και Ευρώπη»

«Ψήφος στο ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές είναι μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι χαμένη ψήφος για τις αλλαγές που θέλουμε στην Ευρώπη», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:28 - 08 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.