ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η τουρκική προκλητικότητα αφορά συνολικά την ΕΕ

13:55 - 09 Μαϊ 2019 | Πολιτική
Τσίπρας: Η τουρκική προκλητικότητα αφορά συνολικά την ΕΕ
Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της και όχι μόνο την Κύπρο δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στο Σιμπίου της Ρουμανίας. Ο πρωθυπουργός έχει ψηλά στην ατζέντα του το ζήτημα και θα το θέσει από κοινού με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

«Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει ενιαία θέση όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν προκρίνει τις κυρώσεις ή τη διπλωματία ως απάντηση στις τουρκικές ενέργειες ο κ. Τσίπρας είπε: «Πρώτα η διπλωματία».

«Βέλη» σε Βέμπερ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα τοποθετείται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς στο μεταναστευτικό. Αυτός ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ» επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα υποστηρίξει τις θεμελιώδεις ιδέες και αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης, ήτοι έναν πρόεδρο που θα προάγει την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 09 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.